Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 19:07
Čas čítania 0:32
Eduard Starkbauer

Covidoví pacienti v petržalskej nemocnici ledva dýchajú, no vyhrážajú sa personálu smrťou. Došlo aj k fyzickému útoku na sestričky

NEWS KORONAVÍRUS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Jeden z pacientov sa dokonca lapajúc po dychu vyhrážal s nožíkom v ruke. Všetci traja pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii.

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke dnes prišlo k sérii troch verbálnych útokov neočkovaných pacientov na zdravotnícky personál. V jednom prípade prišlo aj k fyzickému napadnutiu. Informáciu priniesla na svojej facebookovej stránke Polícia SR

Podľa očitých svedkov sa v jednom prípade muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dôvodom jeho protestov bolo odmietnutie pľúcnej ventilácie, na ktorú ho napojili v kritickom stave, keď mu hrozilo zadusenie. Druhý pacient  fyzicky napadol sestričky a tretí na ne vytiahol nožík.

Polícia pripomína, že „všetci agresívni a neočkovaní pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii, a tak v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom“.

V prípade, ak sa stretnete s agresívnym správaním a vyhrážkami, Polícia SR vám odporúča neodkladne kontaktovať číslo 158.

Späť
Zdieľať
Diskusia