Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 11:41
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

15-tisíc prípadov za štvrtok je chyba úradu. Zarátali aj časť pozitívnych z utorka

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Nevieme teda, aká časť dnes nahlásených prípadov pochádza zo štvrtka a koľko údajov pridali z utorka.

Národné centrum zdravotníckych informácií dnes informovalo o rekordnom náraste počtu prípadov ochorenia covid-19. Podľa pôvodných dát za včerajšok v laboratóriách zaevidovali 15 278 pozitívnych vzoriek. Ministerstvo zdravotníctva však informovalo, že ide o chybu. Do nových prípadov totiž doplnili časť údajov z utorka.

„Dôvodom dnešného vysokého počtu pozitívnych PCR testov je doplnenie dát, ktoré dňa 30. 11. neprešli od laboratórií do informačného systému, ktorý je v gescii ÚVZ SR. Na základe aktuálnych informácií zo strany ÚVZ SR je daný proces zasielania už v štandardnom režime, avšak nevylučujeme ešte dobeh vzniknutej situácie na reporting v nasledujúcich dňoch,“ uviedol rezort na Facebooku.

V nemocniciach je momentálne 3 404 hospitalizovaných pacientov, u ktorých potvrdili ochorenie covid-19. Plne neočkovaní tvoria 82,43 %. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sa nachádza 630 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 302 ľudí. Koronavírusu u nás doposiaľ podľahlo 14 696 osôb.

Odporúčané
KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? 2. decembra 2021, 17:30
Späť
Zdieľať
Diskusia