Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 10:00
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Vyše 15-tisíc nových prípadov koronavírusu na Slovensku (+ mapa)

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Za jediný deň pripočítali na Slovensku viac ako 15-tisíc nových prípadov z PCR testov. Ide o rekordný prírastok na Slovensku.

Za posledných 24 hodín na Slovensku pribudlo 15 278 nových prípadov koronavírusu, informuje ministerstvo zdravotníctva. Ide o rekordný prírastok nakazených za celú pandémiu. Celkovo urobili 42 403 PCR testov. Pozitivita je na úrovni 36 %. Najviac pozitívnych testov bolo v Prešovskom kraji, najmenej v Nitrianskom, informuje ministerstvo zdravotníctva. Takmer 73 % z pozitívne testovaných tvorili nezaočkovaní.  

Pozitívny AG test malo za včerajšok 1 344 ľudí. 

„Dôvodom dnešného vysokého počtu pozitívnych PCR testov je doplnenie dát, ktoré dňa 30. 11. neprešli od laboratórií do informačného systému, ktorý je v gescii úradu verejného zdravotníctva,“ vysvetlil rezort zdravotníctva. 

V nemocniciach je 3 404 pacientov s koronavírusom, intenzívnu starostlivosť potrebuje 630 pacientov, umelú pľúcnu ventiláciu 302 pacientov. Viac ako 82 % z nich je nezaočkovaných alebo majú len prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. 

Najvyšší denný prírastok ochorení bol naposledy 24. novembra, vtedy úrady zaznamenali 10 315 prípadov.

Domov
Zdieľať
Diskusia