Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 7:49
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík TASR

Matovič chce dôchodcom pridať ďalších 100 eur. Dostali by ich aj neočkovaní

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií predniesol svoj návrh v parlamente.

Minister financií Igor Matovič by si vedel predstaviť, keby k poukazu v hodnote 500 eur pre očkovaných ľudí nad 60 rokov pribudlo 100 eur na energie. V tom prípade by vraj nezáležalo na tom, či by boli dôchodcovia očkovaní.

„Sme otvorení, áno, pridať nejaký bonus pre všetkých dôchodcov bez ohľadu na to, či budú zaočkovaní alebo nebudú zaočkovaní, na energie,“ povedal vo štvrtok v pléne expremiér Matovič. Slovensko by to podľa jeho slov vyšlo na asi 110 miliónov eur.

Odporúčané
KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? KOMENTÁR: Zdochni a napichaj si svoje decká, ty sviňa! Zdá sa ti normálne priať človeku smrť? 2. decembra 2021, 17:30

Týmto spôsobom sa snaží motivovať k očkovaniu najrizikovejšie skupiny, ktoré vláda nedokázala presvedčiť argumentačne. „My sme neargumentovali dostatočne, my sme dostatočne nepresviedčali a prehrali sme ten súboj argumentov s ľuďmi, ktorí týchto dôchodcov strašili čipmi a bludmi. Preto my sme zodpovední za ich životy. My si tú zodpovednosť zo seba ako Pilát nezmyjeme, aj keby sme sa akokoľvek snažili,“ vyjadril sa.

Radovan Kazda z SaS si takýmto spôsobom motiváciu občanov nepredstavuje. Poukazuje na to, že sa spomína štvrtá dávka vakcíny, pri ktorej budú možno občania očakávať ďalšiu finančnú motiváciu, čo považuje za nebezpečné.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková namiesto motivovania peniazmi vyzýva na debatu o povinnom očkovaní, ktoré budú zavádzať aj v susednom Rakúsku. Slovensko patrí v súčasnosti medzi najmenej očkované krajiny EÚ.

Späť
Zdieľať
Diskusia