Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza
29. novembra 2021, 11:31
Čas čítania 3:18
Jana Mikysová

Pri poslednej scéne všetci plakali, spomínajú herci z Pána profesora na natáčanie

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Seriál Pán profesor dnes končí svoju tretiu sériu. Pozri sa, ako na natáčanie spomínajú herci.

Máme tu finále obľúbeného markizáckeho seriálu Pán profesor. Tretia séria sa končí trinástym dielom, ktorý si budeš môcť pozrieť už dnes večer na TV Markíza alebo na VOYO už teraz. Predtým si však môžeš s obľúbenými hercami, ktorí hrali študentov v Samovej triede, zaspomínať na natáčanie.

Keďže práve Samova trieda končí, hercov, ktorí hrajú jeho študentov, uvidíme v seriáli Pán profesor poslednýkrát. Vyspovedali sme preto niekoľko týchto známych tvárí. Boli sme zvedaví na zábavné, ale aj príjemné spomienky z natáčania, na ktoré len tak nezabudnú. 

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Boli triedou nielen pred kamerami 

Keďže väčšina hercov bola spolu už od prvej série, strávili spolu veľa času, čo ich prirodzene spojilo. Stali sa teda skvelým kolektívom nielen pred kamerami, ale aj mimo nich. Ráchel Šoltésová, ktorá hrá Rebeku, prezradila, že keď ich maskérke ukradli kufrík so všetkými pracovnými vecami, „na narodeniny sme sa jej ako ‚trieda‘ poskladali na časť nového vybavenia. Keď sa to dozvedela, rozplakala sa a my, samozrejme, s ňou“. 

To, že bol tento kolektív skvelými spolužiakmi a kamarátmi aj mimo kamier, nám potvrdil aj Lukáš Jurko, seriálový Martin. „Stala sa tam z nás ‚rodina‘ a mimo kamery sme riešili aj svoje osobné veci, pomáhali sme si, fandili. Sú to super spolužiaci!“ prezradil pre Refresher.

pán profesor, stužková
Zdroj: TV Markíza

Zábava, inšpirácia a emócie

Keď sme sa hercov opýtali, ako by opísali natáčanie Pána profesora tromi slovami, Ráchel odpovedala: „Smiech, smiech a smiech.“ Diana sa rozhodla pre slová „zábava, inšpirácia, emócie“. Zároveň dodáva: „V prvom rade zábavné, vždy sme sa veľa nasmiali. Na začiatku som mala stres, pretože som bola úplný nováčik, ale postupne som videla pokroky moje aj ostatných a to bolo veľmi inšpirujúce.“ Všetci sa zhodli na tom, že to bola hlavne zábava. Lukáš nám natáčanie opísal slovami „sranda, práca, rodina“.

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Každý má zábavnú príhodu z natáčania

Aj ako diváci seriálu sme boli niekoľkokrát svedkami rôznych vtipných momentov, no hneď niekoľko sa ich dialo aj mimo kamier. O jeden taký sa s nami podelil aj Jakub Švec. Ide o príbeh, keď točili v škole scénu, keď sa študenti začali obhadzovať múkou, cestom a všeličím iným. 

Jakub prezradil, že keď túto scénu – palacinkovú vojnu – dotočili, nasledovala hodinová pauza. Následne mali ešte točiť obrazy, ktoré sa mali odohrať po nej. Keďže to bolo v nadväznosti, štáb ho poprosil, aby sa neumyl a ostal špinavý, aby zábery sedeli. „V ten deň som nemal pri sebe obed, čiže som bol nútený ísť sa najesť niekam do mesta. Vyzliekol som sa do treniek, dal si na seba ružový župan (jediný, čo bol dostupný), slnečné okuliare a krokom nezávislej masochistky s cestom po celej tvári som vyrazil do ulíc. Extrémne dobrý pocit. Taká sloboda alebo čo,“ opisuje. Rozhovor s Jakubom si môžeš prečítať na tomto odkaze.

Nebolo to však len o zábavných scénach

Herci sa mnohokrát nemuseli učiť len scenáre, ale aj rôzne choreografie – či už pri bitkách, alebo v iných špeciálnych scénach. Takú si užila aj Ráchel Šoltésová, keď si v seriáli zarábala v striptízovom bare a videli sme ju tancovať pri tyči. Herečka prezradila viac o tréningu, ktorý natáčaniu predchádzal. „Mala som jednu hodinu pole danceu s trénerkou, ale po nej som bola fyzicky taká zničená, že na ďalšiu som už nedokázala ísť. Týmto chcem prejaviť svoj obdiv všetkým ženám, ktoré robia pole dance. Je to naozaj náročný šport/umenie.“ Rozhovor s Ráchel si môžeš prečítať na tomto odkaze

Ráchel Šoltésová na natáčaní druhej série.
Ráchel Šoltésová na natáčaní druhej série. Zdroj: Instagram/@panprofesor.markiza

Posledný záber stál za to 

Keď sme sa hercov pýtali na ich najlepšie zážitky z natáčania, viacerí sa zhodli na ich poslednej klapke. „Najemotívnejšia spomienka je pre mňa určite to, keď sme natočili poslednú scénu a asistent réžie povedal inak veľmi obľúbené slová ‚obraz hotový‘. Štáb odišiel ďalej pracovať a my sme ostali stáť v aule (kde bola aj naša stužková) a v tichosti sme na seba pozerali. Vtedy sme si všetci naraz uvedomili, že sme poslednýkrát triedou Sama Vozára. Plakali sme a objímali sme sa, bolo to veľmi silné,“ spomína Diana Klamová, seriálová Katka.

Diana Klamová ako seriálová Katka počas stužkovej.
Diana Klamová ako seriálová Katka počas stužkovej. Zdroj: TV Markíza

O emotívnych momentoch z natáčania nám prezradil viac aj Erik Žibek, ktorý hral v seriáli problémového Nika. „Boli to scény, pri ktorých som sa naozaj vžil do roly, ktorú sme na seba nechali doľahnúť, a keď sme dotočili, bolo to veľmi zvláštne. My sme to zahrali a zrazu na celý ten tím dopadla taká mrchavá ťažoba. Kameramani, zvukári... Zrazu akoby sa ten problém týkal aj ich osobne. Režisér síce zakričal ‚stop‘, ale zrazu tam ostalo také ticho a nejaký čas trvalo, kým sa to všetko rozbehlo a vznikol taký pracovný ruch.“ Rozhovor s Erikom si môžeš prečítať na tomto odkaze.

TV Markíza, Pán profesor, študenti, trieda, gymnazisti, gymnázium
Zdroj: TV Markíza
Posledná časť tretej série rozhodne nebude o nič menej zábavná, ale ani emotívna ako doterajšie. Trojica Samo, Klaudia a Jakub nás udržia v poriadnom napätí, rovnako ako aj študenti zo Samovej triedy, ktorí majú za úlohu pripraviť večierok k 40. výročiu školy. Ako to celé dopadne, si môžeš pozrieť už dnes o 20.30 h na TV Markíza alebo hneď teraz na VOYO. Po dopozeraní poslednej epizódy však nemusíš smútiť, máme pre teba dobrú správu – budúci pondelok čaká všetkých fanúšikov Pána profesora špeciálna vianočná časť seriálu

Domov
Zdieľať
Diskusia