Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 19:30
Čas čítania 5:37
Dominik Vetrák

Čo pozerať v decembri? Toto sú najočakávanejšie filmy a seriály od streamovacích služieb

FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO DISNEY+ HBO MAX NETFLIX PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Čo pozerať v decembri, ak si platíš streamingové platformy?

Slovensko sa dostalo do ďalšieho lockdownu, čo znamená, že sú zatvorené opäť aj kiná. Prídeme tak o premiéry filmov ako Gucci, Encanto, West Side Story, Benedetta, Resident Evil, a ak lockdown bude až do Vianoc, rozlúčiť sa môžeš aj so Spider-Manom a nebodaj aj novým Matrixom či King’s Man.

Na december sme preto pripravili aspoň program streamingu, Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Hulu a Apple TV+. Klasicky už výberu dominuje Netflix, ktorý ponúka až príliš veľa očakávaných titulov.

Odporúčané
10 najlepších kórejských filmov a seriálov na Netflixe 10 najlepších kórejských filmov a seriálov na Netflixe 26. novembra 2021, 16:30

Netflix

Power of the Dog – 1. december

Benedict Cumberbatch má oscarové ambície. Aspoň to tvrdia zahraniční recenzenti, ktorí sú z tejto snímky nadšení. Dej sleduje charizmatického rančera Phila Burbanka v podaní Benedicta Cumberbatcha v roku 1925 . Ten je v okolí známy tým, že je zlý človek a v ľuďoch vyvoláva strach a hrôzu. Dej sa láme v momente, keď k nemu domov príde jeho brat George (Jesse Plemons). Ten si so sebou privedie aj svoju manželku Rose (Kirsten Dunst) a ich syna Petra (Kodi Smit-McPhee).


Phil ich terorizuje, a to až dovtedy, kým si uvedomí, že sa v ňom niečo zlomilo a on je pripravený prijať do svojho života pocity lásky. Réžie a scenára sa chopila Jane Campion (The Piano). Rolu dostala aj skvelá Thomasin McKenzie, ktorá hviezdila v JoJo Rabbit či Old. 

Money Heist – 3. december

Veľkolepá seriálová sága zo Španielska sa konečne uzatvorí. My dúfame, že si tvorcovia pripravili niečo špeciálne, pretože prvých päť epizód poslednej série nás vôbec neočarilo.

Slučka okolo lupičov pod vedením Professora sa aj naďalej sužuje a my sme v ukážke videli aj to, ako sa Professor vzdáva armáde, pričom si zrejme konečne zašpiní ruky so zbraňou v ruke. Koľko lupičov sa z banky dostane živých a dokážu si udržať priazeň širokej verejnosti?

The Unforgivable – 10. december

Sandra Bullock hrá Ruth Slaters, ktorú prepustia z väzenia a pokúša sa vrátiť do normálneho života. Do väzenia sa dostala po tom, čo spáchala zločin, keď si myslela, že chráni svoju mladšiu sestru. Spoločnosť ju po návrate však odvrhuje a Ruth má veľké problémy zapadnúť. Navyše jej rodina, ktorá sa stará o jej sestru, nechce dovoliť, aby sa spolu stretli. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Okrem Sandry Bullock uvidíme vo filme aj Vincenta D’Onofria, Jona Bernthala a Violu Davis. Réžie sa chopila nemecká tvorkyňa Nora Fingscheidt. Tá naposledy natočila podarenú drámu System Crasher. 

Aggretsuko – 16. december

Seriál je nesmierne chytľavý. Má skvelý koncept, krátke 15-minútové epizódy a sympatické postavy. Tou hlavnou je červená panda Retsuko, ktorá si svoj stres a hnev nielen z práce vylieva v karaoke bare, keď sa naplno pustí do death metalu. Milá, usmievavá a drobná panda sa v bare mení na monštrum. 

Retsuko pracuje vo veľkej firme, kde je zahltená administratívnou prácou, všelijakými typmi kolegov a čelí množstvu životných problémov. S viacerými jej situáciami sa dokonale zžiješ a nebudeš sa vedieť dočkať, čo ďalšie s ňou prežiješ. 

The Witcher – 17. december

Henry Cavill sa po dvoch rokoch čakania vracia ako zaklínač Geralt z Rivie. Herec prisľúbil, že v druhej sérii Geralt nebude taký mĺkvy. Nemusíš sa však báť, že by mu preto otupeli meče. Aj naďalej bude zabíjať príšery, odolávať nebezpečným nástrahám a ocitať sa uprostred politických a čarodejníckych intríg.

Jeho hlavnou prioritou však bude výchova a ochrana Ciri, s ktorou sa konečne stretol na konci prvej série. Tá druhá zadaptuje ďalšie obľúbené poviedky, vďaka ktorým spoznáme zaujímavé postavy. Vylepšili vraj aj akčné scény a my dúfame, že aj na produkčných hodnotách bude cítiť progres.

Don’t Look Up – 24. december

Je to jednoznačne najočakávanejší film spomedzi streamingových služieb. Jednak preto, že ide o katastrofickú komédiu, v ktorej Zem ohrozuje kométa, ale aj preto, že ho režíruje skvelý Adam McKay (The Big Short, VICE). Má však aj skvelé herecké obsadenie. 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Hlavné roly stvárnili Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill a Meryl Streep, ku ktorým sa pridali Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Himesh Patel, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry, Mark Rylance či Ron Perlman.

Snímka je podľa recenzentov vynikajúcou komédiou s brilantnými hereckými výkonmi a silnou premisou, ktorá sa opiera aj o spoločenské problémy súčasnosti. Kto by sa však v prvom rade netešil na DiCapria?

The Silent Sea – 24. december

Všetko nasvedčuje tomu, že nás čaká ďalší juhokórejský seriálový hit od Netflixu. Tentoraz sa pozrieme na Mesiac, odkiaľ má skupinka špeciálnych astronautov za úlohu vyzdvihnúť tajomný predmet. Hlavné roly budú hrať aj Gong Yoo (Train to Busan, Squid Game), Bae Doona (Sense8) či Heo Sung-tae (Squid Game). Seriál bude mať 8 epizód. 

Cobra Kai – 31. december

Daniel LaRusso a Johnny Lawrence musia v 4. sérii populárneho Cobra Kai zahodiť svoje nezhody a rivalitu za hlavu. Musia sa totiž spojiť a svojich študentov naučiť, ako čo najlepšie bojovať proti Johnovi Kreeseovi a jeho neľútostných bojovníkom.

Očakávame ďalšie skvelé bojové scény, vtipné dialógy a vývoj vo vzťahoch medzi jednotlivými postavami. Na Cobra Kai sa dobre pozerá, keďže má sympatické postavy, jednoduchý, no zábavný dej a dialógy s príbehom strieda akčnými, bojovými scénami. Seriálu sme kompletne prepadli, a ak mu dáš šancu, stane sa to aj tebe.

The Lost Daughter – 31. december

Vynikajúca Olivia Colman v dráme stvárňuje ženu, ktorá sa nevie nabažiť mladej matky a jej dcéry, ktoré sleduje na pláži. Pri pozorovaní ich úžasného vzťahu a rodiny okolo ju zasypú spomienky na vlastné materstvo a teror, ktorý zažívala.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Pripraviť sa môžeme na psychologický film o živote problémovej ženy, ktorá zažívala ťažké časy nielen ako dcéra, ale neskôr aj ako matka. Režíruje Maggie Gyllenhaal ako svoj celovečerný režijný debut. Okrem Colman vo filme uvidíme aj Dakotu Johnson či Eda Harrisa.

Na Netflixe okrem toho uvidíš aj seriály ako Shaman King (nové diely legendárneho anime), Japan Sinks, Emily in Paris či film Hand of God od Paola Sorrentina.

Apple TV+

Swan Song – 17. december

Mahershala Ali je vynikajúci herec. Pokúsi sa presvedčiť nás o tom už čoskoro v minisérii Swan Song, v ktorej bude hrať otca a manžela. Dozvie sa však krutú správu. Trpí nevyliečiteľnou chorobou a čoskoro zomrie. Má však dve možnosti. Buď to oznámi rodine a pokúsia sa užiť si svoje posledné chvíle, alebo to neprezradí a dá sa naklonovať.

Najskôr si vyberie verziu s klonovaním, no keď sa s ním stretne osobne, začne pochybovať. Aliho doplnia ďalší skvelí herci, Naomie Harris, Awkwafina a Glenn Close. 

HBO Max

Station Eleven – 16. december

Seriál natočili podľa skvelej knihy od Emily St. John Mandel, ktorá za ňu v roku 2015 vyhrala Cenu Arthura C. Clarka. Dej sa zameriava na svet po tom, čo ho zdevastuje fiktívna prasacia chrípka.

Na chorobu umrie väčšina ľudskej populácie. Hlavný dej zobrazuje ľudí, ktorí sa snažia vrátiť do normálneho života. 

Landscapers – 6. december

Miniséria zachytáva skutočný príbeh z roku 1998, keď sa manželia Susan a Christopher Edwardsovci ocitli v hľadáčiku polície, vyšetrovateľov, súdov a médií. Na ich dvore totiž našli mŕtvolu a nikto nevedel, ako sa tam ocitla. Hlavné roly stvárnili David Thewlis (Lupin z Harryho Pottera) a Olivia Colman (Kráľovná Alžbeta II. z The Crown). V decembri na HBO štartuje aj pokračovanie kultového seriálu Sex in the City s názvom And Just Like That.

 

Disney+ 

Book of Boba Fett – 29. december

Boba Fett žije, dozvedeli sme sa to v seriáli Mandalorian. Po tom, ako pomohol Mandovi, sa rozhodol vydláždiť si vlastnú cestu. Jeho príbeh zachytí seriál, ktorý bude mať podobnú atmosféru ako Mandalorian a nie je vylúčené, že v ňom uvidíme aj niektoré z jeho postáv.

Boba Fett je obľúbená postava zo sveta Star Wars a uvidíme, ako bude pôsobiť v dlhšom seriáli. 

Amazon Prime Video 

Expanse – 10. december

Expanse je skvelé sci-fi, ktoré sa však teraz končí. 6. séria bude posledná, no tvorcovia sľubujú poriadny záver príbehu, veľkolepú akciu a úžasné chvíle s postavami, ktoré si diváci v priebehu rokov tak veľmi obľúbili. Čo približne sa vo finálnej sérii bude diať, ti napovie trailer. Ak sa chceš nechať prekvapiť, tak si ho radšej nepúšťaj. 

Being The Ricardos – 21. december

Aaron Sorkin naposledy natočil skvelú súdnu drámu The Trial of the Chicago 7. Potrvá mu len 13 mesiacov, než k nej pripojí ďalšiu drámu s názvom Being the Ricardos. Životopisný film zachytí vzťah hereckých kolegov z filmu I Love Lucy. Nicole Kidman stvárni Lucille Ball a Javier Bardem zase Desiho Arnaza.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

Okrem romantiky, drámy a silných emócií sa dočkáš aj výletu do zákulisia Hollywoodu. Dvoch skvelých hercov doplní aj J. K. Simmons. A nám pritom stačí, že ide o nový film vynikajúceho Aarona Sorkina.

Nezabudli sme ani na Hulu, hoci veľa priestoru nedostane. Predplatitelia tejto služby sa môžu tešiť na 3. sériu chváleného seriálu Pen15 či post-apo dystopický sci-fi triler Mother/Android s Chloe Grace Moretz. 

Domov
Zdieľať
Diskusia