Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Vjem.
8. decembra 2021, 10:30
Čas čítania 3:01
Sponzorovaný obsah

Kým niekto tvrdí, že kolagén odvodňuje pizzu, Boris Valábik verí, že za doplnkami výživy by mali byť odborníci

ZDRAVIE FITNES
Uložiť Uložené

Vytvoril preto značku Vjem, kde nájdeš doplnky výživy, v prípade ktorých je vedecky dokázané, že fungujú.

Ocitli sme sa v časoch zázračných kolagénov či nápojov na detox a občas môže byť veľmi náročné rozoznať, či sú naozaj také účinné, ako nám niekto sľubuje. Nemusí byť jednoduché zorientovať sa v desiatkach výživových doplnkov, ale aj v samotných pravidlách zdravého stravovania či naberania svalovej hmoty. Tento problém vnímal aj Boris Valábik, bývalý hokejista, ktorý spojil tím odborníkov a vytvorili tak podľa jeho slov autentickú a úprimnú značku výživových doplnkov Vjem.

„Dnes bežne vidíme influencerov, ktorí vypúšťajú do sveta krivé svedectvá a skúsenosti o tom, čo niektoré doplnky výživy robia. Ja by som si tak svoje meno nikdy nepošpinil. Pre mňa je cieľ ukázať, že úprimná snaha s doplnkami výživy má na Slovensku šancu,“ hovorí pre Refresher Boris Valábik.

Viac informácií
Zakladateľ značky a bývalý hokejista Boris Valábik.
Zakladateľ značky a bývalý hokejista Boris Valábik. Zdroj: Vjem/Petra Ficová

Svoje skúsenosti pretavil do značky Vjem

Keď sme sa bývalého hokejistu opýtali, prečo sa rozhodol založiť značku Vjem, priznal sa, že ako profesionálny športovec toho nemá po skončení kariéry veľa v rukách. Nechcel sa však venovať niečomu, čo pre neho nie je prirodzené„Celý život som sa venoval hokeju a k športu neoddeliteľne patrí starostlivosť o samého seba a k tomu aj doplnky výživy. To sú nespočetné hodiny mítingov a prednášok o zdravej strave s kondičnými trénermi a nutričnými poradcami,“ vysvetľuje. 

Všetko to, čo sa počas života profesionálneho športovca naučil, sa rozhodol pretaviť do značky Vjem. Dodáva, že po tom, čo sa mu podarilo spojiť tím odborníkov svetového rangu, nebolo viac nad čím premýšľať.   

Tréneri hráčov v NHL či poradca cyklistov na Tour de France 

Tím Vjem tvoria odborníci, ktorí sa starajú o najlepších športovcov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí a svoje skúsenosti zbierali nielen v praxi, ale aj na akademickej pôde dlhé roky. Kondiční tréneri sú v zastúpení Roman ŠvantnerDavid Brűnn. A nechýbajú ani odborníci z oblasti výživy, a to konkrétne Michal Drdúl a Robert Gorgos. Robert Gorgos je zanietený športovec, ktorý študoval výživu v Mníchove a momentálne pôsobí vo svetovo uznávaných športových kluboch a spolupracuje napríklad s cyklistami na Tour de France

Dara Rolins ako ambasádorka značky.
Dara Rolins ako ambasádorka značky. Zdroj: Vjem/Petra Ficová

Doplnky výživy, pri ktorých je vedecky potvrdené, že fungujú

Značku Vjem vytvorili s cieľom priniesť na trh doplnky výživy, ktoré naše telo naozaj potrebuje, také, ktoré sú dôveryhodné svojím zložením a fungujú. „Chceli sme začať s doplnkami výživy, pri ktorých je vedecky potvrdené, že fungujú. Buď kreatín, proteín, vitamíny, alebo kolagén. Všetky produkty, ktoré máme v ponuke, fungujú a telo ich potrebuje,“ hovorí Boris Valábik. „Preto nemáme napríklad L-karnitín, ktorý je jeden z troch najpredávanejších doplnkov výživy na Slovensku,“ dodáva s tým, že ako spaľovač skrátka nefunguje. 

Nie raz sa mu počas kariéry stalo, že mu chcela nejaká firma predať produkt, o ktorom vedel, že nefunguje, je pre neho zbytočný a nik z jeho kolegov profesionálnych športovcov ho neužíval. Preto dbal na to, aby boli ich produkty bez zbytočných umelých prísad, konzervantov či farbív

„Produkty boli skladané tak, aby nedochádzalo k veľkej interakcii látok, ktoré sú v nich obsiahnuté. Zložky sú vyberané tak, aby boli čisté, rastlinného pôvodu, a obsahujú minimum alergénov, sú preto vhodné pre ľudí, ktorí majú alergie či už na kravské mlieko, alebo lepok a podobne,“ vysvetľuje Michal Drdúl. Dodáva, že oproti konkurencii ich produkty vynikajú aj kvalitou a množstvom surovín, vitamínov a minerálov, ktoré sú v nich obsiahnuté. 

vjem, boris valábik
Zdroj: Vjem/Natália Jakubcová

Ich produkty sú vhodné pre všetkých – od detí cez manažérov až po športovcov

Tvorcovia týchto produktov nám prezradili, že ich doplnky výživy, ale aj potraviny, ktoré nájdeš v e-shope, sú pre všetkých: od dojčiacich mamičiek cez manažérov až po hobby či profesionálnych športovcov. V štyroch prehľadne zoradených kategóriách nájdeš na webe doplnky výživy a jedlá, pri ktorých máš vždy rozsiahly opis od odborníkov z tímu, vďaka ktorému jednoduchšie zistíš, či konkrétny výrobok potrebuješ. Nájdeš tu všetko od proteínov cez orieškové krémy, proteínové tyčinky a vitamíny na podporu zdravia až po doplnky výživy na tréning. 

nakupovať
vjem, boris valábik
Zdroj: Vjem/Natália Jakubcová

Či už si vyberieš proteín, lebo potrebuješ pomoc s naberaním svalovej hmoty, alebo si rád zamaškrtíš vďaka orieškovým krémom, ktoré sú výborné do zdravej raňajkovej kaše, je už len na tebe. Nájdeš tu aj vitamíny, ktoré ti pomôžu so spánkom, podporia imunitu, a dokonca aj ženský kolagén, ktorý ti nepomôže odvodniť pizzu, ale zmes, ktorá je v ňom obsiahnutá, podporuje obnovu pokožky, vlasov a nechtov.

Vysvetlia ti, čo robíš zle a na čo sú doplnky výživy dobré

Cieľom tímu Vjem nie je len predaj doplnkov výživy, ale aj vzdelávanie. Na ich blogu preto nájdeš niekoľko článkov o rôznych faktoch a mýtoch týkajúcich sa stravovania, čo môžeš robiť, ak chceš nabrať svalovú hmotu, alebo tipy, akú stravu a pohyb môžeš zvoliť, ak chceš schudnúť. Užitočné informácie nájdeš aj na instagramovom profile @vjem_sk

vjem, boris valábik
Zdroj: Vjem/Natália Jakubcová
Späť
Zdieľať
Diskusia