Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2021, 13:30
Čas čítania 2:32
Dominik Vetrák

Remaster GTA trilógie je na smiech. Postavy vyzerajú ako z hororu, hry sú nestabilné a grafické vylepšenie je polovičné

Remaster GTA trilógie je na smiech. Postavy vyzerajú ako z hororu, hry sú nestabilné a grafické vylepšenie je polovičné
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA TRILOGY REMASTERED
Uložiť Uložené

Štúdio Rockstar Games vydalo remaster svojich 3 ikonických hier zo série GTA. Oplatí sa to kúpiť?

Rockstar Games znova vydalo kolekciu GTA „3D ságy“. Hry GTA III, Vice City a San Andreas sú legendárnou sériou, ktorú milujú desiatky miliónov hráčov. Jedna kolekcia s názvom Trilogy už v minulosti vyšla, no tentoraz si štúdio Rockstar pripravilo remaster s názvom Definitive Edition. Tentoraz mu to však veľmi nevyšlo a zrejme chce z hráčov len vyžmýkať čo najviac peňazí.

Odporúčané
PS5 vs Xbox Series X/S po prvom roku: ktorá konzola má lepšie exkluzívne hry, služby a ktorú sa oplatí kúpiť viac? PS5 vs Xbox Series X/S po prvom roku: ktorá konzola má lepšie exkluzívne hry, služby a ktorú sa oplatí kúpiť viac? 10. novembra 2021, 14:30

Sľubovali nám vylepšenú grafickú stránku, lepšiu dohľadnosť v hernom svete, lepšie textúry, kvalitnejšie vypracované modely postáv, lepšie nasvietenie prostredia a podobne.

Toto urobí s atmosférou San Andreas odstránenie hmly a zlepšenie videnia do vzdialenosti

GTA SA
Zdroj: Rockstar Games

Okrem toho nám štúdio Rockstar sľubovalo aj vylepšenú hrateľnosť vrátane streľby v štýle GTA V. Čo z toho nakoniec splnilo?

Otrasná optimalizácia a odfláknutý remaster

Hneď pri spustení vidno, že niečo skutočne zlepšili. Hry majú oveľa kvalitnejšie textúry, zvýšené rozlíšenie, prepísané nápisy na budovách (aj keď sa to niekedy nepodarilo a zdá sa, že ich prepisovala umelá inteligencia) a obraz pôsobí celkovo ostrejšie. Vidíš ďalej, rýchlejšie sa načítava hra a tešiť sa môžeš aj na 60 snímok za sekundu. Plynulosť hry je však nestabilná. 

Späť
Zdieľať
Diskusia