Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2021, 8:33
Čas čítania 0:48
Dominik Vetrák

House of Gucci: Lady Gaga rozprávala s prízvukom svojej postavy takmer celý rok

House of Gucci: Lady Gaga rozprávala s prízvukom svojej postavy takmer celý rok
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF GUCCI
Uložiť Uložené

Najnovšiu drámu Ridleyho Scotta uvidíme v kinách už o pár týždňov.

Ridley Scott už 25. 11. poteší slovenských divákov premiérou biografie House of Gucci. Zameria sa na to, ako si Patrizia Regganiová (Lady Gaga) objednala nájomného vraha, keď zistila, že ju jej manžel podvádza.

Ako môžeš vidieť aj v najnovšom traileri, Gaga stvárnila postavu aj so špeciálnym prízvukom. V rozhovore pre Vogue teraz prezradila, že zvolila metodické herectvo, keď herec buď ostáva v role aj mimo natáčania, alebo využíva nejaké charakterové črty postavy aj v osobnom živote.

Odporúčané
7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách 7 najočakávanejších novembrových filmov v kinách 1. novembra 2021, 14:31

V prípade Lady Gaga to znamenalo, že 9 mesiacov rozprávala výlučne s prízvukom, aký využívala aj na pľaci. Trénovala ho teda mesiace pred natáčaním a rozprávala tak po celý čas aj doma. Tvrdí, že sa snažila správať a žiť ako Patrizia rok a pol svojho života, pričom na projekte Ridleyho Scotta celkovo pracovala 3 roky.

Herečka si prefarbila vlasy z blond na tmavé, keďže nemohla samu seba presvedčiť, že Patrizia so svetlými vlasmi by mala taký prízvuk. Vo filme si údajne môžeme všimnúť, že podľa toho, s akými postavami sa rozpráva, mení aj dialekt.

Gaga nakoniec priznala, že metodické herectvo jej psychicky ublížilo. Jedného dňa sa počas natáčania v Taliansku rozhodla ísť na prechádzku. Rýchlo však spanikárila, keďže si myslela, že je na natáčaní, a nevedela, čo má robiť.

Späť
Zdieľať
Diskusia