Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 12:30
Čas čítania 5:37
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022

10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022
Zdroj: Marvel Studios/Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY A SERIÁLY ROKA 2022
Uložiť Uložené

S kým bude bojovať Thor vo štvrtom filme, kto bude novým Batmanom a bude Wanda záporákom v snímke Doctor Strange 2?

V rámci predstavenia filmového a seriálového roka 2022 ti prinášame posledný článok. Zameria sa na kráľa Hollywoodu posledných rokov – na komiksovky. Aj tento rok ich bude minimálne 10, no keby sme ich mali vymenovať všetky, nie vždy sa pri nich nadchneme. Vyberáme preto 10 najzaujímavejších. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 3. januára 2022, 12:30

The Batman – 4. marec

S prehľadom najočakávanejšia komiksovka roka, a to aj napriek pokračovaniu animovaného Spider-Mana. Režisér Matt Reeves už svoje kvality potvrdil dvomi vynikajúcimi filmami zo série Planéta opíc. Posledné roky vylepšoval scenár a príbeh nového Batmana. Obsadil Roberta Pattinsona a posadil ho mimo komiksového sveta DCEU (kontinuita s Wonder Woman, Justice League, Aquamanom atď.). 

Výsledkom je detektívnejšie ladený triler The Batman, v ktorom bude Bruce Wayne fungovať ako ochranca Gothamu niekoľko rokov. Jeho zatiaľ najväčšou výzvou bude príchod Riddlera (Paul Dano), Penguina (Colin Farell) a Catwoman (Zoe Kravitz). Posledná menovaná mu nakoniec zrejme bude pomáhať, no Batman ešte predtým zažije množstvo bolesti. 

Zatiaľ nás odzbrojil každý jeden trailer a my nemáme dôvod neveriť Reevesovej vízii o temnejšom Batmanovi. Jediným problémom môžu byť špekulácie o tom, že do finálneho strihu snímky chce zasiahnuť štúdio Warner Bros. a narušiť tak víziu režiséra. Občas takéto zmeny snímkam pomôžu, no väčšinou ich pokazia. 

Morbius – 1. apríl

Morbiusa sme mali konečne vidieť v januári, no štúdio Sony ho odložilo aj po siedmykrát. Jared Leto bude piť krv svojich protivníkov ako upír Morbius na „sviatok“ bláznov. Snímka vyzerá celkom béčkovo, a tak nás viac než samotný dej a film zaujíma skôr to, čo v nej robí Michael Keaton, pravdepodobne v role Vultura zo snímky Spider-Man: Homecoming.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

Ako iste vieš, svety Venoma, Morbiusa a Spider-Mana sú oddelené, takže by niekto zase musel cestovať cez multiverzum. A aby toho nebolo málo, v traileri na Morbiusa sme na ulici videli aj plagát so Spider-Manom s nápisom vrah. 

Dr. Michael Morbius je biochemik, ktorý sa pri pokuse o vyliečenie zákernej choroby nakazí sérom a stane sa z neho upír. Svoju premiéru si tento antihrdina odbil na stránkach komiksov v 70. rokoch. Film režíruje Daniel Espinosa (Child 44 či sci-fi horor Life). 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6. máj

Na Strangea sa tešíme ešte viac po premiére filmu Spider-Man: No Way Home, kde mal dôležitú rolu. Ako už je jasné z názvu, čaká nás ďalší prechod cez multiverzum.

Očakávame, že Strange bude s pomocou novej hrdinky Americy Chavez cestovať cez rôzne vesmíry a stretne viacero marvelovských a iných postáv (na internete nájdeš nepotvrdené správy od hollywoodskych informátorov, že uvidíme Charlesa Xaviera v podaní Jamesa McAvoya či zoskupenie marvelovských iluminátov). 

Z prvého traileru vieme, že uvidíme viaceré verzie známych postáv, príšery a významnú rolu bude mať aj Wanda ako Scarlet Witch, ktorá by mohla byť záporáčkou. 

Thor: Love and Thunder – 8. júl

Pravidelná dávka Marvelu dorazí v lete. Chris Hemsworth sa stane prvým marvelovským hrdinom, ktorý bude hrať v štyroch sólových filmoch. Thor: Love and Thunder môže byť jeho posledný, aj keď nám niečo hovorí, že sa s ním ešte stretneme. V snímke sa postaví záporákovi menom Gorr the God Butcher.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 105316 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia