Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2021, 19:01
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Nezaočkovaní majú väčšinu na dvoch miestach: v nemocniciach a na Facebooku. Takto rezort zdravotníctva zničil antivaxerov

NEWS OČKOVANIE ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva odpovedá na Facebooku antivaxerom trefnou správou.

Obľúbeným revírom antivaxerov je aj facebooková stránka ministerstva zdravotníctva, na ktorej administrátori dlhodobo vyvracajú hoaxy o očkovaní faktami. Konšpirátori sa ich snažia popierať nepravdivými informáciami, ale aj urážkami a vulgarizmami. Moderátori stránky ministerstva zdravotníctva diskusiu moderujú a z času na čas odpovedajú prispievateľom, ak prekročia hranicu. 

V jednom prípade dokonca museli diskusiu obmedziť, keďže diskutéri prekročili všetky červené čiary. 

„Nadávanie na Facebooku pandémiu nevyrieši. Krajiny, ktoré su najviac zaočkované, si môžu dovoliť uvoľňovať alebo rušiť opatrenia. My si to, žiaľ, zatiaľ dovoliť nemôžeme a musíme postupovať v súlade s covid automatom, ktorý navrhli odborníci a epidemiológovia. Väčšina dospelých ľudí na Slovensku je už zaočkovaná, ale nezaočkovaní majú väčšinu na dvoch miestach: 1. v komentároch na FB, 2. v nemocniciach,“ konštatujú administrátori. 

Ich trefný príspevok sa teší veľkému úspechu, za pár hodín nazbieral tisícky reakcií. Komentár sa šíri Facebookom a zabávajú sa na ňom hlavne ľudia, ktorí očkovaniu veria. 

Odporúčané
Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať 8. apríla 2024, 9:30

Žiaľ, je smutnou realitou, že dnes sa nemocnice plnia najmä nezaočkovanými. Momentálne ich je približne 80 percent z celkového počtu hospitalizovaných s koronavírusom. 

MZ SR
Zdroj: MZ SR
Späť
Zdieľať
Diskusia