Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2021, 18:11
Čas čítania 1:10
Ema Stanovská

Poslanec OĽaNO chce legalizovať prostitúciu, pracovníčky by podľa neho mali dávať bločky. Andrej Danko ho označil za šialenca

Poslanec OĽaNO chce legalizovať prostitúciu, pracovníčky by podľa neho mali dávať bločky. Andrej Danko ho označil za šialenca
Zdroj: Flickr/Nils Hamerlinck/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS POLITICI
Uložiť Uložené

Návrhom chce bojovať proti nelegálnej či vynútenej prostitúcii.

Člen poslaneckého klubu OĽaNO Tomáš Šudík pre TV JOJ povedal, že sa chce pokúsiť o legalizáciu prostitúcie. Podľa neho by sa k ženám, ktoré poskytujú sexuálne služby, malo pristupovať rovnako ako k bežným živnostníčkam. Hovorí, že je to riešenie, pokiaľ ide o boj proti nelegálnej či vynútenej prostitúcii.

V rozhovore pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že sexuálne pracovníčky by mali mať cenník a zákazníkom vydávať bločky tak, ako to robia kaderníčky, manikérky alebo iné remeslá a služby.

Poslanec k téme urobil aj anketu na sociálnej sieti. „Proti boli najmä muži. Ženy boli za,“ povedal Šudík. Priznal, že je možné, že muži sa boja platby kartou za sexuálne služby, pretože by sa o tom dozvedeli ich manželky.

O návrhu sa porozpráva aj so Záborskou

Na návrh reagoval aj predseda SNS a bývalý predseda Národnej rady Andrej Danko. „Neviete, kto to je? Tomáš Šudík. Je to poslanec OĽaNO. Je to jeden z mnohých Matovičových zázrakov, ktoré sa dostali do parlamentu,“ napísal na Facebooku. 

„Tvrdí, že sa na neho obracia mnoho sexuálnych pracovníčok. Čo dodať? Géniovia prišli do parlamentu. Boh nás varuj, ak títo ešte dva roky budú ovládať Slovensko. Oni sú naozaj šialení, ako keby sme nemali iné starosti. Možno je to však geniálny nápad na splatenie dlhov, ktoré za rok narobili.“

Poslanec Šudík sa bránil: „Chápem, že táto téma je tabu a mnohí z vás si do mňa s radosťou kopnú, no mne to nevadí. Ja sa nebudem tváriť, že tu nelegálna prostitúcia a zneužívanie žien neexistuje.“ Podotkol, že myšlienka by chránila predovšetkým týrané ženy. „Všetci o Andrejovi Dankovi vieme, že bol návštevníkom všetkých bordelov, či boli legálne, alebo nelegálne,“ doplnil.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti 3. apríla 2024, 19:45

JOJ informuje, že Šudík sa chce o návrhu porozprávať s ultrakonzervatívnymi kolegami z klubu OĽaNO, predovšetkým z Kresťanskej únie, ktorú vedie Anna Záborská.

Späť
Zdieľať
Diskusia