Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti MEDUSA GROUP.
22. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 2:09
Sponzorovaný obsah

Industriálny priestor, premyslené jedlo a lákavé drinky. V novom gastro koncepte Werk nebudeš vedieť, čo skôr ochutnať

GASTRO
Uložiť Uložené

Je to miesto, na ktorom si pochutnáš na poriadnych raňajkách s priateľmi alebo si dáš skvelý pracovný obed s kolegami.

Dlhé roky chátrala, teraz znova ožíva. Jurkovičova tepláreň je národnou kultúrnou pamiatkou a pod rukami profesionálov sa stala miestom, ktoré spája minulosť s budúcnosťou. Ikonická budova na Čulenovej ulici je jednou z mála takýchto historických stavieb, ktoré sa podarilo na Slovensku zachrániť. Momentálne dostáva druhú šancu ako viacúčelový priestor s industriálnym nádychom, a tak sa rozhodne môžeš tešiť na nové, lákavé a najmä dobre premyslené miesto pre kultúru a gastro v Bratislave. 

Súčasťou Jurkovičovej teplárne je okrem iného inšpiratívny coworkingový priestor, multifunkčná sála, galéria moderného umenia, ale aj nový gastrokoncept Werk. V tomto koncepte sa nájde každý. Je jedno, či máš chuť na poriadne raňajky s priateľmi, hľadáš miesto na pracovný obed alebo pátraš po podniku, v ktorom si dáš večer vynikajúci drink. Werk bude správnou voľbou. Je to priestor, v ktorom môžeš počas dňa pracovať a večer sa zabávať a tancovať. Od štvrtka do soboty tam totiž nebude chýbať ani DJ. 

Werk
Zdroj: Werk

Ako na Manhattane 

Nájdeš tu rôzne typy sedenia, otvorenú kuchyňu, v ktorej uvidíš prípravu svojho jedla, a bar viditeľný z každej strany podniku. Vďaka mood osvetleniu zažiješ dokonalú dennú aj večernú atmosféru. Tepláreň, ale aj samotný Werk je v obľúbenom industriálnom štýle, pričom okolie budovy nápadne pripomína prostredie newyorského Manhattanu. Keď to tam uvidíš, jednoznačne pochopíš, že Bratislava začína vyzerať inak, ako si zvyknutý. V tejto časti mesta dominujú Sky Park spolu s Jurkovičovou teplárňou, ale aj novootvorené Nivy. Bratislavský downtown sa teda rozhodne stáva centrom diania. 

Werk
Zdroj: Werk

Plnená focaccia, vajíčka aj kaše

A na aké jedlo a drinky sa môžeš vo Werku tešiť? Ani nevieme, čím máme začať. Na raňajky si môžeš dať takmer všetko, na čo si spomenieš. Denne pečú čerstvé pečivo vo vlastnej pekárni a pripravujú rôzne nátierky. V ponuke nechýba avokádový sendvič, plnená focaccia, omeleta či lievance. Na detstvo si zaspomínaš s krupicovou kašou, a ak si vegán, čaká ťa ovsená kaša s mandľovým mliekom. Mysleli skrátka na všetko. Aj na pošírované vajíčka, maslové croissanty a domáci chocolate bread. Predpokladáme, že ani nebudeš vedieť, čo máš ochutnať skôr. 

Biznis menu.
Biznis menu. Zdroj: Werk

Podobne príjemný problém však budeš mať aj pri ostatných jedlách. Na výber budeš mať rôzne menšie a väčšie jedlá, pričom nebudú chýbať ani neodolateľné dezerty.

Ak máš chuť na niečo menšie, môžeš si dať falafel, grilovaný kozí syr, krevety, hovädzí tartar alebo hokkaido krém. Ak ťa však prepadne väčší hlad, môžeš si pochutnať na rizote, špagetách, pestrých šalátoch či halloumi burgeri. Rozhodne musíme spomenúť aj pečený bôčik, lososa s karfiolovým pyré a kvalitný steak z hovädzej sviečkovice. 

Premyslené drinky aj lákavé dezerty 

A aj keď budeš po hlavnom jedle zaručene plný, myslíme si, že neodoláš záverečnej sladkej bodke, ktorou môže byť napríklad nugátová panna cotta, perník v čokoláde alebo jablková tartaletka.

Werk
Zdroj: Werk

Vo Werku sa môžeš osviežiť kreatívne nakombinovanými fermentovanými limonádami, čerstvými ovocnými šťavami alebo ľadovým čajom. Ak budeš, naopak, potrebovať zahriať, nájdeš tu kvalitný čaj, neodolateľnú horúcu čokoládu a, samozrejme, prvotriednu výberovú kávu, ktorú ti pripravia tak, ako máš rád. Pestrá ponuka alkoholických drinkov spoľahlivo rozprúdi každú párty alebo obyčajne neobyčajný večer vo Werku.

Werk
Zdroj: Werk

Ochutnávať celé menu, nasávať výnimočnú atmosféru aj spoznať tento unikátny gastrokoncept môžeš už tento týždeň. Werk sa otvoril v stredu 20. októbra a čaká na tvoju prvú návštevu, aby ťa mohol očariť. Viac informácií nájdeš na ich instagramovom účte @werk_bratislava alebo na Facebooku @werkrestaurant.

Domov
Zdieľať
Diskusia