Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2021, 14:30
Čas čítania 7:36
Jakub Paulík

Drogová párty v lese, vypichnuté oči a satan zmenený na vranu, ktorý mu prikázal vraždiť

Drogová párty v lese, vypichnuté oči a satan zmenený na vranu, ktorý mu prikázal vraždiť
Zdroj: Getty Images/Pierre Perrin
HISTÓRIA RICKY KASSO SATANIZMUS THE ACID KING VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Keď 17-ročný mladík vytiahol nôž a dobodal svojho kamaráta, nebolo cesty späť.

Ricky Kasso mal iba 17 rokov, keď v lese pod vplyvom drog brutálne dobodal svojho rovnako starého kamaráta. Telo na mieste ponechal niekoľko týždňov a začal prevádzkovať „turistiku smrti“.

K rozkladajúcej sa obeti vodil množstvo zvedavých mladých ľudí, ktorí o vražde dlhý čas mlčali. Tvrdil im, že išlo o ľudskú obeť, ktorá mala slúžiť na okultistický rituál. Pohľad na tvár s vypichnutými očnými buľvami v tínedžeroch zanechal strach.

Ak si chceš prečítať o ďalších vraždách spáchaných deťmi, sleduj toto vlákno.
V tomto článku si prečítaš:
  • Aké drogy užívala partia okolo 17-ročného vraha.
  • Čo našli u Rickyho Kassa po tom, ako vykopal hrob.
  • Prečo nebol za smrť mladého chlapca nikto odsúdený.
  • Ako si ľudia spájali satanistov s kapelou AC/DC.
  • Čo mal vrah spoločné s domom v Amityville, kde Ronald DeFeo jr. vyvraždil svoju rodinu.
Ricky Kasso.
Ricky Kasso. Zdroj: 1289 Films

Satan v podobe vrany

Z oblohy na zem zletela vrana a zakrákala. Ricky Kasso pochopil, že musí konať. S nožom v ruke si to namieril k jednému z kamarátov a začal ho bodať. Ruku, v ktorej zvieral naostrenú zbraň, zdvíhal opakovane hore a dole, hore a dole. Pod vplyvom drog si nahovoril, že mu ľudskú obeť schválil samotný Lucifer, ktorý sa mu zjavil v podobe vrany.

Odporúčané
Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení 10. októbra 2023, 9:30

Umierajúceho tínedžera pritom útočník vyzýval, aby pred svojou smrťou priznal, že miluje satana. Chlapec ho však neposlúchol. Ricky Kasso s bodaním neprestával, pričom sa zameral najmä na kamarátovu tvár a vypichol mu oči. Z miesta činu odchádzal so smiechom.

Keď sa na druhý deň dostal z drogového ošiaľu, uvedomil si, čo spravil. Neprebudili sa v ňom však výčitky, ale neskonalá pýcha. V priebehu ďalších týždňov mŕtvolu ukazoval tínedžerom z mesta, ktorí však museli o jeho čine mlčať. Podobne sebavedome vystupoval aj pred políciou, ktorej tvrdil, že je členom satanistického kultu.

Drogový „kráľ“ zo slušnej rodiny

Ricky Kasso vyrastal spoločne s tromi sestrami a do istého veku pôsobil na obyvateľov amerického Northportu ako slušný mladík. Neskôr ho však zmenili drogy. Poriadne to s nimi rozbehol, keď mal 16 rokov a odišiel zo školy.

Prvú skúsenosť s marihuanou mal ako 11-ročný, no neskôr si do svojej zbierky pridal aj LSD či PCP, lepšie známy pod prezývkou „anjelský prach“. The New York Times v dobovom článku uviedli, že ľudia po užití PCP sa môžu správať nepredvídateľne a násilne.

S kamarátmi chodieval pravidelne do lesa, kde sa všetci zdrogovali a užívali si stav, do ktorého ich návykové látky dostali. Pochádzal pritom z dobrého prostredia. Šéf polície z Northportu Robert Howard tvrdil, že rodina Rickyho Kassa bola príkladom bežnej strednej triedy, ktorá vychovávala svoje štyri deti poctivo. 

Odporúčané
Najmladší sériový vrah mal iba 8 rokov. Umlátil aj svoju malú sestru, od vyšetrovateľa si pýtal sušienky Najmladší sériový vrah mal iba 8 rokov. Umlátil aj svoju malú sestru, od vyšetrovateľa si pýtal sušienky 7. augusta 2023, 12:30

Ich matka bola starostlivou paňou domu a otec pracoval na miestnej strednej škole ako učiteľ. Keďže na svojom synovi videli, ako ho drogy ničia, snažili sa pre neho vyhľadať odbornú pomoc. Posielali ho k psychiatrovi i na odvykačky, no márne. Drogy nielen užíval, ale aj predával; na škole bol medzi rovesníkmi známy ako The Acid King (acid = LSD – pozn. red.).

Adresa, na ktorej kedysi žil vrah Ricky Kasso

Satanistický kult a rituály?

Prvýkrát sa dostal do problémov so zákonom, keď sa pokúšal vykopať hrob. Cieľom vraj bolo, aby kostrové pozostatky predal na drogy. Druhá verzia je, že ich chcel použiť pri okultistickom rituáli, píše The Washington Post. Keď ho zatkli, našli u neho list, v ktorom bola zobrazená hierarchia démonov.

Ricky Kasso sa vôbec netajil svojou fascináciou satanizmom. Do miestnej knižnice chodil, aby si o ňom viac načítal. Okrem iného si obľúbil aj Satanskú bibliu od Antona Szandora LaVeya, zakladateľa Satanovej cirkvi.

Anton Szandor LaVey.
Anton Szandor LaVey. Zdroj: Getty Images/Bettmann

Keďže Rickyho Kassa lákali okultistické praktiky, prišlo mu vhod, že býval neďaleko Amityvillu, kde sa v roku 1974 odohral známy masaker (natočili podľa neho napríklad horor 3:15 zomrieš!). Počas neho masový vrah Ronald Joseph DeFeo jr. vyzabíjal v dome celú svoju rodinu. Opustený dom sa teda rozhodol v roku 1984 navštíviť, aby v ňom údajne vykonal rituál. Podľa Williama Ramseyho, autora knihy Abomination, je však časť s rituálom iba fáma.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104725 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako miestni ľudia nazerali na údajný satanistický kult.
  • Kto sa nakoniec odvážil zavolať políciu.
  • Ako vyzerala drogová zábava v lese, ktorá sa skončila vraždou.
  • Čo nasvedčovalo tomu, že Ricky Kasso nevraždil sám.
  • Prečo sa Ricky Kasso obesil.
Späť
Zdieľať
Diskusia