Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 16:30
Čas čítania 5:11
Dominik Vetrák

Slávni herci, ktorí natáčajú nové filmy aj po deväťdesiatke

Slávni herci, ktorí natáčajú nové filmy aj po deväťdesiatke
Zdroj: Sony/Lucasfilm/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Títo herci neprestávajú robiť nové filmy ani dávno po dosiahnutí dôchodkového veku.

Práca vo filmovom priemysle sa oproti ostatným odlišuje aj v tom, že ju nikdy nemusíš ukončiť. Normálne vieš pracovať aj na dôchodku, ale máloktorý zamestnávateľ ti dá robotu, ak máš viac ako 90 rokov. Producentom a režisérom je to však jedno. Ak sa dokážeš postaviť pred kameru a predviesť svoj herecký talent, budú ťa volať natáčať filmy dovtedy, dokým sa na to budeš cítiť.

Trochu odlišne to majú ženy v Hollywoode, ktoré v dôsledku pretrvávajúceho sexizmu dostávajú menej ponúk. Čím sú staršie (40 a viac), tým menej rol dostávajú a producenti z nich už robia babičky. Dnes sa však nebudeme venovať takým mladým herečkám a hercom. Pozrieme sa na 10 z nich, ktorí už majú po deväťdesiatke, no aj tak stále natáčajú nové filmy.

Odporúčané
Sacha Cohen stvoril Ali G-ho a Borata, pri niektorých filmoch nosil nepriestrelnú vestu. Toto mu manželka pašovala v nohavičkách Sacha Cohen stvoril Ali G-ho a Borata, pri niektorých filmoch nosil nepriestrelnú vestu. Toto mu manželka pašovala v nohavičkách 13. októbra 2021, 9:30

James Earl Jones (90 rokov)

Hollywoodsky velikán, ktorý je taký starý, že si už pravdepodobne ani nepamätáš, ako vyzeral za mlada. A rovnako si zrejme ani nepamätáš alebo ani neuvedomuješ, v akých všelijakých filmoch hral. Ale nakoniec, to platí pre všetkých v dnešnom článku. Ako 20-ročný začínal v televíznych seriáloch a prvý film natočil až po tridsaťpäťke. 

Postupne dostával viac a viac rol, až si po boku Muhamada Aliho zahral Malcolma X v snímke The Greatest. V tom istom roku (1997) prepožičal hlas Darthovi Vaderovi (v kostýme bol David Prowse). George Lucas vedel, že nepoužije hlas Prowsa a že Vadera niekto predabuje. Vybral si Jonesa a všetci sa asi zhodneme na tom, že šlo o vynikajúcu voľbu.

James následne točil ďalšie hollywoodsky filmy. Objavil sa v Barbarovi Conanovi, Coming to America (a nedávnom pokračovaní), Scary Movie a tak ďalej. Nesmierne známym bol aj jeho hlas, ktorý požičal viacerým tvorcom na desiatky projektov. Po Vaderovi bol jeho hlas najslávnejším asi v prípade Mufasu v Levom kráľovi. Skúsil si aj viacero seriálov, ako napríklad Simpsonovcov, Stargate, Frasier, Law & Order a mnohé ďalšie.

Clint Eastwood (91 rokov)

Túto legendu predstavovať skutočne netreba. Clint nielenže stále hrá, ale aj režíruje. V roku 2012 s herectvom po snímke Trouble with the Curve skončil, ale vydržalo mu to len do roku 2018, keď do kín dorazila jeho snímka The Mule, ktorú aj režíroval. Prešli tri roky a režíroval a hral v ďalšom počine zvanom Cry Macho, ktorý je však o čosi slabší.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Eastwood však aj v tomto veku dokazuje, že dokáže natočiť úžasný film, a my dúfame, že nám ich ešte niekoľko dodá. Samozrejme, za predpokladu, že sa na to ešte cíti. Osobne nechápeme, ako zvláda natáčať tie akčnejšie pasáže. V súčasnosti ďalší projekt oznámený nemá. 

Eastwoodovu kariéru sme si z pohľadu jeho najlepších filmov rozobrali v zbierke jeho top desiatky tu. Spomenieme teda jeho najlepšie režisérske zárezy, ako Sully, Gran Torino, Changeling, Letters from Iwo Jima, Mystic River, Million Dolar Baby, American Sniper či Unforgiven. Skutočná hollywoodska legenda, na ktorej večný odpočinok stále nie sme pripravení a dúfame, že nikdy nepríde.

Betty White (99 rokov)

Jej televízna kariéra existuje už neuveriteľných 80 rokov. Betty White sa radí k hollywoodskym herečkám bez škandálov, k herečkám, na ktoré každý rád nostalgicky spomína a užíva si ich výkony. Nikdy nehrala vo veľkolepých blockbusteroch a nebola prominentnou herečkou na Oscaroch.

Má však takmer 20 nominácií na Emmy a je držiteľkou viacerých vzácnych sošiek vrátane ceny BAFTA. Medzi jej najslávnejšie filmy a seriály patria The Golden Girls, The Proposal, Lake Placid, Mattlock, Bones, Community, That 70’s Show. Dobrý vzťah má aj s Ryanom Reynoldsom, pre ktorého spravila promo na Deadpoola 2.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104675 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia