Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 9:30
Čas čítania 9:05
Dominik Vetrák

Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom

Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom
Zdroj: Getty Images Europe/Pascal Le Segretain/Staff
FILMY A SERIÁLY MADS MIKKELSEN
Uložiť Uložené

Mads Mikkelsen má za sebou bohatú kariéru, vynikajúce filmy a oplýva charizmou, ktorú mu závidí azda každý herec.

Dánsky herecký génius Mads Mikkelsen slávi 22. novembra svoje narodeniny. Oslavuje 56 rokov a so svojou kariérou môže byť nadovšetko spokojný. Avšak nie vždy vedel, že bude hercom. Podobne ako v prípade jeho staršieho brata Larsa Mikkelsena, herectvo nebolo jeho prvou voľbou. Od malička sa venoval gymnastike a 10 rokov bol profesionálnym tanečníkom.

Odporúčané
Mel Gibson nenávidel Židov a bil svoju ženu. Hollywood ho zavrhol, no nakoniec mu odpustil a Mel znovu nakrúca oscarové filmy Mel Gibson nenávidel Židov a bil svoju ženu. Hollywood ho zavrhol, no nakoniec mu odpustil a Mel znovu nakrúca oscarové filmy 20. mája 2021, 14:30

Do filmu sa dostal v rovnakom roku, ako začal študovať herectvo

Keď mal 29, rozhodol sa študovať drámu. V tom istom roku (1996) získal aj svoju prvú filmovú rolu. Režisér Nicolas Winding Refn (poznáš ho ako režiséra filmu Drive s Ryanom Goslingom) ho obsadil do svojho režisérskeho debutu Pusher v hlavnej role s Kimom Bodniom, ku ktorému natočil aj ďalšie dve pokračovania. Mads si zahral už len v dvojke, kde mal hlavnú rolu – a vyslúžil si množstvo chvály.

Tri roky po prvom Pusherovi si opäť zahral s Kimom Bodniom (ten stvárni Vesemira v 2. sérii Zaklínača) a opäť raz pod režisérskym dohľadom Nicolasa Windinga Refna. Bleeder bol ďalším skvelým zárezom v jeho filmografii, no a o rok neskôr, v roku 2000, si zahral v kvalitnom a úspešnom televíznom seriáli o policajtoch s názvom Unit One. Následne sa objavil v režisérskom debute Andersa Thomasa Jensena s názvom Flickering Lights. Fanúšikovia severskej kinematografie už vedia, že s týmto úchvatným filmárom natočil ďalšie štyri filmy.

Mads Mikkelsen
Zdroj: Getty Images Europe/Pascal Le Segretain/Staff

Menovite to boli Mäsiari (2003), Adamove jablká (2005), O kuratách a ľuďoch (2015) a naposledy famózni Rytieri spravodlivosti (2020). Všetky tieto počiny sú nesmierne kvalitné, takže len čo Jensen oznámi svoj ďalší film, nesmierne sa naň tešíme. Na 100 % v ňom totiž bude hrať Mads Mikkelsen (Jensen iné filmy ako s Mikkelsenom zatiaľ nenatočil) a s veľkou pravdepodobnosťou pôjde o jeden z najlepších filmov roka.

Veľká herecká hviezda v Dánsku a rola v Jamesovi Bondovi

Mikkelsen sa stal v Dánsku na prelome 2. milénia obľúbeným hercom, a to aj vďaka účinkovaniu v komédii o homosexuáloch s názvom Shake It All About. Zahral si aj v dvoch vynikajúcich drámach režisérky Susanne Bier (režírovala Bird Box). Svoje roly v After Wedding a Open Hearts zvládol bravúrne a spoločne s účinkovaním v Adamových jablkách to znamenalo, že v Dánsku sa stal nesmierne slávnym a populárnym hercom. To však bolo len bonusom k tomu, aký obrovský mal talent. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104290 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako si poplietol hviezdneho producenta Jerryho Bruckheimera s kameramanom.
  • Prečo odišiel z kastingu na Fantastickú štvorku.
  • Aký chcel koniec pre drámu Jagten/Hon, aj keď by bol depresívny.
  • S ktorou slovenskou herečkou si zahral vo filme.
  • Aké videá plné ruských opilcov si s kolegami púšťal v rámci príprav na film Chľast.
  • Ako prežívali natáčanie drámy Chľast, keď štyri dni po začiatku natáčania umrela režisérova dcéra.
  • S ktorým režisérom sa pobil hneď pri prvom stretnutí.
Domov
Zdieľať
Diskusia