Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 11:24
Čas čítania 1:12
Radim Šlechta

„30 let jen bla, bla, bla.“ Greta Thunberg kritizovala světové lídry, naše naděje se prý utopila v prázdných slibech

„30 let jen bla, bla, bla.“ Greta Thunberg kritizovala světové lídry, naše naděje se prý utopila v prázdných slibech
Zdroj: Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez
NEWS
Uložiť Uložené

Švédská aktivistka kritizovala světové lídry. Podle ní mluví už příliš dlouho.

„Zelená ekonomika, nulové emise do roku 2050, bla, bla, bla,“ kritizovala švédská aktivistka Greta Thunberg světové lídry během svého projevu na summitu Mládí za klima v Miláně. Kritizovala hlavně slova Donalda Trumpa a Borise Johnsona. Svůj projev zveřejnila na svém Twitteru

„Už nemůžeme nechávat lídry, aby rozhodovali o tom, co je naděje. Naděje není pasivita a rozhodně ne prázdné fráze. Jediná naděje je říkat pravdu a začít činit,“ okomentovala na sociální síti Greta aktuální situaci. Říká, že věda nelže a že je s klimatickou situací potřeba začít opravdu něco dělat. Oproti tomu se světu dostávají jenom nenaplněné sliby, které mu rozhodně nepomohou.

„Na podobné akce chodí lidé u moci s tím, že nás mladé poslouchají. Ale evidentně neposlouchají. Emise totiž nadále rostou. Vláda lže,“ stěžovala si během svého projevu Greta.

Domov
Zdieľať
Diskusia