Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021, 10:32
Čas čítania 4:39
Richard Balog

Spoznaj trendy na sezónu jar/leto 2022. Toto sú najlepšie kúsky z posledných týždňov módy

Spoznaj trendy na sezónu jar/leto 2022. Toto sú najlepšie kúsky z posledných týždňov módy
Zdroj: Philosophy di Lorenzo Serafini
MÓDA MÓDA REFRESHER TRENDY
Uložiť Uložené

Rozruch nespôsobila len Donatella Versace s Kimom Jonesom vďaka spolupráci Fendace, ale aj značka Philosophy di Lorenzo Serafini. Naopak, vedenie módneho domu Jil Sander už tradične stavilo na minimalizmus a my sme stratili slová.

Známe módne domy sa z online priestoru konečne vrátili medzi ľudí, aby odprezentovali najnovšie kolekcie, tentoraz na obdobie jar/leto 2022. Počas jednotlivých týždňov módy naprieč svetovými metropolami vrátane Londýna, Paríža či Milána sme videli predstavy návrhárov o nadchádzajúcich trendoch. Na svoje si prídu najmä ženy, avšak istú dávku inšpirácie nájdu aj muži. 

Vybrali sme 7 najzaujímavejších momentov z prehliadok ready-to-wear kolekcií, ktoré určia smerovanie odevného priemyslu v blízkej budúcnosti. Teraz si už vychutnaj horúce novinky z dielní značiek Versace, Fendi, Philosophy di Lorenzo Serafini alebo Jil Sander. 

Odporúčané
Čo si obliecť počas jesene? Vybrali sme 6 štýlov búnd a kabátov, ktoré skvelo doplnia každý šatník  Čo si obliecť počas jesene? Vybrali sme 6 štýlov búnd a kabátov, ktoré skvelo doplnia každý šatník 19. septembra 2021, 16:28

Tod's

Úvod dnešného výberu sme sa rozhodli venovať talianskej značke Tod's, ktorá už viac ako 100 rokov stavia na tradície poctivej remeselnej výroby a inak to nebolo ani v prípade ženskej kolekcie na obdobie jar/leto 2022. Kreatívny riaditeľ Walter Chiapponi však zároveň priniesol obľúbenému módnemu domu nové, moderné tvary. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tod's (@tods)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tod's (@tods)

Výsledkom sú nadčasové kúsky, ktoré v sebe spájajú detailnú textúru materiálov s uhladeným kancelárskym dizajnom a zároveň sú ľahko nositeľné aj počas voľných dní. Dominantné sú predovšetkým neutrálne farebné odtiene, ktoré v adekvátnom pomere dopĺňajú výraznejšie tóny. 

Spomedzi všetkých modelov nás najviac zaujali krátke trenčkoty, prechodné bundy inšpirované mužskou módou, klasické motorkárske bundy z kože, ale aj vysoké modely tenisiek či čižiem na platformách. V rámci doplnkov nechýbali ikonické kabelky T Timeless, ktoré návrhársky tím zmenšil a prispôsobil súčasným trendom.

Nižšie si môžeš pozrieť záznam zo samotnej prehliadky, ktorej hlavnou hviezdou bola modelka Gigi Hadid. 


 Fendi by Versace – Versace by Fendi

Spolupráca, ktorú sme detailnejšie rozobrali v samostatnom článku, nesmie chýbať ani vo výbere najlepších momentov z posledných týždňov módy. V domovskom paláci módneho domu Versace sme v priebehu niekoľkých desiatok minút videli perfektnú šou s množstvom zaujímavých modelov oblečenia a doplnkov pre mužov aj ženy. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

Donatella Versace s Kimom Jonesom si kvôli jednotlivým kolekciám vymenili svoje pozície a predviedli to najlepšie z oboch značiek vrátane logománie, výrazných barokových vzorov, elegancie či lesklých materiálov, ktoré podčiarkovali výnimočnosť tohto spojenia. Bonusom bolo hviezdne obsadenie v hľadisku aj na móle, keď luxusné kúsky predviedli Kate Moss, Naomi Campbell, Emily Ratajkowski či už spomínaná Gigi Hadid. 

Obe strany pod hlavičkou projektu s názvom The Swap, respektíve Fendace predstavili 50 kompletných siluet, prostredníctvom ktorých vidíme víziu značiek Versace aj Fendi na budúcoročnú jarnú a letnú sezónu. Presne takto má vyzerať módna spolupráca, na ktorú človek nezabudne ihneď po prehliadke. 


 Jil Sander

Naopak, vedenie značky Jil Sander už tradične stavilo na minimalizmus a opätovne išlo o zásah priamo do čierneho. Manželia Meyerovci vedú nemecký módny dom už štvrtý rok a podľa ich vlastných slov pre magazín Vogue sa ženskou kolekciou určenou na obdobie jar/leto 2022 snažili o bližšie prepojenie so skutočným svetom, čo podľa nás zvládli s ľahkosťou sebe vlastnou.

Domov
Zdieľať
Diskusia