Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 17:16
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Po frajerovi zosnulej influencerky pátra už aj FBI, vydali naňho zatykač

Po frajerovi zosnulej influencerky pátra už aj FBI, vydali naňho zatykač
Zdroj: Montgomery County Police Department
NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

Nie je to však obvinenie z vraždy, ale za používanie jej kreditky.

FBI vydala zatykač na priateľa zosnulej influencerky Gabby Petitovej, ktorej prípad zmiznutia a smrti otriasol sociálnymi sieťami. Muža menom Brian Laundrie FBI obvinila z neoprávneného použitia jej bankovej karty. Nie je priamo obvinený z usmrtenia Petitovej, ktoré FBI naďalej vyšetruje, informuje BBC.

Minul tisícku a odišiel domov

Laundrie podľa obvinenia zadal správny PIN kód a nakúpil cez Petitovej debetnú kartu za zhruba tisíc dolárov. Nákupy uskutočnil medzi 30. augustom a 1. septembrom. Po niekoľkotýždňovej ceste s priateľkou sa Laundrie vrátil domov na Floridu 1. septembra sám.

Rodinu svojej priateľky ani políciu nekontaktoval. O desať dní neskôr sa  začalo pátranie po nezvestnej mladej žene, ktorej telo našli minulú nedeľu v národnom parku Grand Teton National Park v štáte Wyoming. V tomto parku naposledy spolu dvojica kempovala.

Laundrie je momentálne takisto nezvestný, naposledy o ňom jeho rodina počula 14. septembra. Vraj odišiel na túru a odvtedy sa nevrátil. FBI prečesáva predovšetkým 24-árovú prírodnú rezerváciu na Floride, majú podozrenie, že sa tam môže ukrývať. Oficiálne ho neobvinili z úmrtia Petitovej, ktoré bolo podľa vyšetrovateľov usmrtením a nie vraždou. Otázkam vyšetrovateľov sa však vyhýbal už pred svojím zmiznutím.

Gabby Petito
Zdroj: Gabspetito

Prečo zomrela?

Okolnosti Petitovej smrti sú stále nejasné. Počas leta spolu navonok zjavne zaľúbená dvojica cestovala v malom bielom vane naprieč Spojenými štátmi. Zo svojej cesty influencerka publikovala fotky aj videá na rôzne sociálne siete. Ešte 24. augusta telefonovala so svojou mamou cez videohovor.

Potom sa však po nej akoby zľahla zem. Mnoho dní po jej poslednom príspevku našli jej telo – to bolo viac ako dva týždne po Laundrieho návrate domov.

Dvojica mala nejaké problémy, k ich hádke bola privolaná aj policajná hliadka. Policajt však usúdil, že šlo skôr o krízu duševného zdravia než o prípad domáceho násilia.

Ak ťa prípad zaujíma podrobnejšie, prečítaj si viac v tomto článku.

Odporúčané
Známa youtuberka šla kempovať so snúbencom, ale on sa domov vrátil bez nej. Mlčal, zatiaľ čo jej mŕtve telo našli v národnom parku Známa youtuberka šla kempovať so snúbencom, ale on sa domov vrátil bez nej. Mlčal, zatiaľ čo jej mŕtve telo našli v národnom parku 22. septembra 2021, 14:30
Späť
Zdieľať
Diskusia