Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2021, 19:13
Čas čítania 0:35
Ema Stanovská

Pandémia sa skončí už na jar budúceho roka, covid-19 bude pripomínať ľahkú nádchu, predpovedajú britskí experti

Pandémia sa skončí už na jar budúceho roka, covid-19 bude pripomínať ľahkú nádchu, predpovedajú britskí experti
Zdroj: Unsplash/Elena De Soto/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Myslí si to výkonný riaditeľ spoločnosti Moderna aj profesor Oxfordskej univerzity.

Profesor medicíny na Oxfordskej univerzite John Bell povedal, že nový koronavírus by mohol byť budúci rok slabší ako bežné prechladnutie. Imunita ľudí voči vírusu sa podľa neho posilňuje očkovaním a vystavovaním sa vírusu. Informoval o tom portál Sky News.

Podľa experta má Británia „to najhoršie za sebou a po zime by malo byť všetko v poriadku“. Výkonný riaditeľ spoločnosti Moderna Stéphane Bancel si myslí, že pandémia sa budúci rok skončí vďaka zvýšenej produkcii vakcín, ktorá zaistí ich globálny dostatok.

očkovanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Sarah Gilbertová, vedúca tímu výskumníkov, ktorí vyvinuli vakcínu Oxford/Astrazeneca, v stredu povedala, že vírusy sa počas cirkulácie medzi populáciou oslabujú. Možnú mutáciu koronavírusu na variant, ktorý by sa vyhýbal účinku vakcín, označila za nepravdepodobný.

John Bell navyše povedal, že sa oslabuje aj tlak na Národnú zdravotnú službu (NHS). Pripomenul, že na covid-19 zomierajú prevažne starší ľudia a nie je úplne jasné, či všetky tieto úmrtia zavinil práve spomínaný vírus.

Späť
Zdieľať
Diskusia