Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. septembra 2021, 17:00
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Snažia sa ťa muži pri zatýkaní zbaliť? (Odpovedá policajtka)

REFRESHER REFRESHER VIDEO
Uložiť Uložené

V našej sérii videí sa predstaviteľov rôznych povolaní pýtame na to, čo si vždy chcel vedieť. V tejto časti sme položili otázky JUDr. Jane Šimunkovej, policajtke z Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

Má to na Slovensku žena policajtka ťažké? Na naše otázky odpovedala Jana Šimunková z Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave. Za dlhé roky pôsobenia v Policajnom zbore sa len raz stretla so situáciou, keď jej dal niekto pocítiť, že žena v uniforme nemá autoritu. Jana zároveň prezradila, že kolegovia v práci sú, naopak, veľkí džentlmeni a nikdy jej nedali – či už prehnanou opatrnosťou, alebo posmeškami – pocítiť, že je žena. 

Policajtka nám prezradila aj niekoľko vtipných príhod, ktoré vo svojej práci zažila, a tak môže byť motiváciou pre mnohé dievčatá a ženy, ktoré premýšľajú, či stojí za to stať sa policajtkou na Slovensku. 

Opýtali sme sa aj na klasické stereotypy, napríklad balenie policajtiek pri výkone práce. Jana potvrdila, že má za sebou aj takú skúsenosť, zachovala sa však profesionálne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia