Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 19:29
Čas čítania 1:00
Richard Bonde

V Texase podľahlo koronavírusu iba 4-ročné dievčatko. Ide o extrémne ojedinelý prípad

ZDRAVIE KORONAVÍRUS SMRŤ SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Iba 0,03 percenta prípadov nákazy novým koronavírusom sa u detí končí smrťou.

Koronavírus zabíja najmä starých ľudí, prípad zo Spojených štátov však ukázal, že to nemusí platiť vo všetkých prípadoch. Ako informoval Business Insider, medzi obeťami nového koronavírusu je už aj 4-ročné dievča.

Odporúčané
Policajt v Arizone zasiahol mladého otca paralyzérom do oblasti semenníkov priamo pred očami jeho detí Policajt v Arizone zasiahol mladého otca paralyzérom do oblasti semenníkov priamo pred očami jeho detí 12. septembra 2021, 11:09

Malé dieťa v predškolskom veku podľahlo ochoreniu covid-19 v meste Bacliff v štáte Texas. Odborníci z regionálneho úradu verejného zdravotníctva Galveston County Health District tvrdia, že išlo o extrémne ojedinelý prípad. Štvorročná Kali Cooková zomrela v utorok len niekoľko hodín po tom, ako začala vykazovať symptómy nákazy.

Matka zosnulého dieťaťa Karra Harwoodová o situácii informovala texaskú redakciu The Daily News. Povedala, že dcéra bola pozitívne testovaná v pondelok a odvtedy sa s nikým nestretla. V ten istý deň večer však mala horúčku, ktorú sa matka pokúsila zraziť liekom. Medzi večerom a ránom však štvorročná Kali zomrela v spánku.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP Photo/Maya Alleruzzo

Vakcíny proti koronavírusu sa v Spojených štátoch zatiaľ nesmú podávať deťom mladším ako 12 rokov, v niektorých štátoch Európy sa už zavádza pravidlo, že budú môcť byť očkované aj deti staršie ako 5 rokov. Ani jednu z podmienok by však Kali nespĺňala.

Domov
Zdieľať
Diskusia