Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza
13. septembra 2021, 11:00
Čas čítania 3:23
Jana Mikysová

Gymnazistka vydiera svojho profesora. Seriálová Katka sa zadlžila, lebo sa chce stať influencerkou

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Chce byť slávna, krásna a aby ju všetci milovali. Trošku sa to však zvrtne.

Seriál Pán profesor sa vrátil na obrazovky a vôbec svojich fanúšikov nešetrí. Samo a Klaudia sa neprestali doťahovať ani po tom, čo sa z nich oficiálne stal pár, a študenti ich zamestnávajú nielen počas vyučovania. Tentoraz strhne Samovu pozornosť jeho študentka Katka, ktorá si od pedagógov požičala nemalú sumu peňazí. Postavu Katky hrá sympatická Diana Klamová, ktorá nám prezradila, čo má so seriálovou postavou spoločné, ale aj to, ktorá scéna z natáčania bola pre ňu najviac náročná

tv markíza, pán profesor, diana klamová
Zdroj: TV Markíza

Popri modelingu začala chodiť na kurzy herectva

Diana sa od 15 rokov venuje modelingu a herectvu sa nikdy nevenovala profesionálne. K hraniu v seriáli Pán profesor sa dostala cez svoju modelingovú agentúru Exit Model Management. Boli sme preto zvedaví, či bola nervózna, keď sa ocitla v kolektíve svojich seriálových spolužiakov, medzi ktorými sú najmä herci. 

Počas natáčania som si všímala, čo robia ostatní, počúvala ich rady a snažila sa za pochodu naučiť čo najviac a čo najrýchlejšie.

„Určite to bol na začiatku veľký rešpekt. Trošku som sa hanbila a bála, že budem slabšia a že mi to nepôjde až tak dobre ako ostatným a budeme musieť mojou vinou záber viackrát opakovať, čo bude všetkým liezť na nervy. Našťastie to takto nebolo. Jasné, boli momenty, keď som niečo pokazila alebo nevedela, ako zahrať. Ostatní mi vždy pomohli, za čo som im veľmi vďačná. Všetci sme robili chyby, ktoré sme spolu postupne odstraňovali,“ spomína na svoje začiatky. 

tv markíza, pán profesor, diana klamová
Zdroj: TV Markíza

Diana pre Refresher prezradila, že v momente, ako prišlo finálne potvrdenie, že bude hrať v seriáli Pán profesor, začala na sebe poriadne makať. „Mala som pár hereckých tréningov s Helenkou Krajčiovou, čítala som knihy a trénovala si výslovnosť. Počas natáčania som si všímala, čo robia ostatní, počúvala ich rady a snažila sa za pochodu naučiť čo najviac a čo najrýchlejšie,“ vysvetľuje. Aj keď si nechce nosiť robotu domov, priznala sa, že občas využije, že jej priateľ je herec, a ak potrebuje s niečím pomôcť, obráti sa na neho. 

Z vedľajšej roly na epizódnu postavu

Diana hrá v 2. časti 3. série Pán profesor hlavnú postavu epizódy. Katka sa v tejto časti rozhodne, že bude influencerka, a tak začne nakupovať drahé veci a dostane sa do problémov. Svojich fanúšikov chce ohúriť životom, ktorý ani zďaleka nemá nič spoločné s realitou. Vydiera svojho profesora a nemohlo by to byť inak, keby sa do tohto problému nezamotal Samo.

Práve túto scénu označila Diana za jednu z najťažších počas natáčania. „Vyliala som kávu na seriálového Laca (Samo Trnka – pozn. red.) a urobila dosť nepríjemné fotky. Cítila som sa, ako keby som ho hrozne zneužila. (smiech) Celkom ťažká bola aj moja narodeninová párty, pretože sme to točili asi do piatej ráno. Predtým som mala celý deň fotenie vo Viedni a bolo tam veľa komárov, takže sme sa museli nonstop hýbať,“ hovorí.

tv markíza, pán profesor, diana klamová
Zdroj: TV Markíza

Aj samotná Diana má na svojom instagramovom profile nemálo fanúšikov (19-tisíc). Herečka nám prezradila, že niečím podobným, čím si prechádza Katka, si vo svojom živote prešla aj ona. Hovorí však, že teraz sa snaží deliť s ľuďmi o svoje reálne názory a myšlienky

Počas hrania v tejto epizóde síce mala poriadny stres, priznala však, že cíti, že na sebe od prvej série seriálu zaznamenala progres. Hovorí, že sa chce naučiť lepšie hrať scény, ktoré sú emotívne, kde musí vedieť zahrať strach alebo plač. Okrem toho si zvykne aj nahlas čítať, aby si cvičila artikuláciu. Dodáva, že najťažšie je pre ňu nesmiať sa pri vážnych situáciách.

So seriálovou postavou ju spája naivita 

Mnohokrát to vyzerá, že hercom v Pánovi profesorovi ich postavy sadli ako uliate. Zaujímalo nás, ako to má Diana. V čom si je s Katkou podobná? „Sme si podobné v často dobrej nálade a v naivite. Verím ľuďom, že ma neoklamú, neokradnú a neurobia mi nič, čo nerobím ja im. Tak však svet nefunguje a veeeľmi veľakrát som to na vlastnej koži zistila. Ale radšej budem lietať a párkrát spadnem, než celý život kráčať rovno,“ odpovedá. 

tv markíza, pán profesor, diana klamová
Zdroj: TV Markíza

Mladým dievčatám radí, nech sa starajú o svoje vnútro

To, čo prežíva v dnešnej epizóde Katka, pozná aj mnoho ďalších dievčat. Chcú sa páčiť hlavne ľuďom na internete, ich ideály krásy sú prispôsobené instagramovým filtrom a vyretušovaným fotkám. Opýtali sme sa Diany, čo by odkázala dievčatám, ktoré rovnako ako Katka robia všetko pre to, aby sa páčili druhým. 

„Odkedy vnímam médiá, všade sa rieši, aká postava, vlasy a oblečenie sú v móde. Všetci chcú vyzerať rovnako. Rovnaké pery, nos, obočie.. Myslím si, že oveľa dôležitejšie je starať sa o svoje vnútro. Aby si bola šťastná, dobrá, jedinečná a spokojná sama so sebou. Keď sa ti nepáči tvoje telo, jedz zdravo a cvič, ale miluj sa počas celého tohto procesu a buď na seba hrdá za každý malý pokrok, ktorý každý deň urobíš. Buď dobrá na ľudí, budú aj oni na teba (väčšinou). Páč sa sama sebe a budeš sa aj druhým. A keby aj nie, kašli na to, žiješ so sebou, nie s nimi.“

 

Diana nám prezradila, že do svojej úlohy v tejto epizóde vložila všetko. Či jej to išlo, sa môžeš presvedčiť už dnes večer o 20.30 h na TV Markíza. Ak si nedočkavý, tento diel si môžeš pozrieť v predstihu na VOYO.
Späť
Zdieľať
Diskusia