Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 8:22
Čas čítania 1:20
Richard Bonde

Na Slovensku sa dnes začína školský rok. Pozri si termíny prázdnin

REFRESHER KORONAVÍRUS ŠKOLSTVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dištančnému vyučovaniu by sme sa tento rok mali vyhnúť.

Po dvojmesačnej prestávke sa dnes opäť otvárajú základné a stredné školy na celom Slovensku a začína sa školský rok 2021/2022. Školy bude navštevovať viac ako 706-tisíc detí, z toho takmer 66-tisíc si dnes do školskej lavice sadne po prvý raz.

Odporúčané
PREHĽAD: Takto bude vyzerať školský rok 2021/2022 PREHĽAD: Takto bude vyzerať školský rok 2021/2022 31. augusta 2021, 10:35

Až 72 percent žiakov, ktorí dnes odštartujú ďalší školský rok, navštevuje základné školy, zvyšných 28 percent stredné. Nik z nich sa však podľa informácií Tlačovej agentúry Slovenskej republiky nemusí obávať príchodu dištančného vzdelávania.

Pre nový školský rok pripravil Úrad verejného zdravotníctva SR takzvaný školský semafor. Základné ani stredné školy sa podľa dostupných informácií už nebudú zatvárať plošne, vyžadovať sa nebude ani test s negatívnym výsledkom na covid-19. V prípade pozitívneho prípadu sa bude postupovať podľa podrobných vyhlášok úradu verejného zdravotníctva.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu odporúča minimalizovať miešanie žiakov z rôznych tried či zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu školských priestorov. Žiaci budú potrebovať aj čestné vyhlásenie o bezpríznakovosti, a to aj opakovane, ak do školy neprídu tri alebo viac dní po sebe.

Odporúčané
Čakáš, že vzhľadom na koronu zase nepôjdeš do školy? Minister školstva ti odkazuje, že zbytočne Čakáš, že vzhľadom na koronu zase nepôjdeš do školy? Minister školstva ti odkazuje, že zbytočne 2. septembra 2021, 6:32

Žiaci základných škôl aj stredoškoláci sa môžu v začínajúcom školskom roku tešiť na 40 víkendov a 27 voľných dní. Nasledujúca tabuľka zobrazuje presné termíny prázdnin.

Späť
Zdieľať
Diskusia