Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2021, 14:30
Čas čítania 6:09
Dominik Vetrák

Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov

Netflix do konca roka uvedie 41 filmov. My sme vybrali 10, ktoré majú šancu zabodovať u recenzentov, ale aj bežných divákov
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Na čo sa z ponuky Netflixu do konca roka tešíme najviac? Na oscarových hercov a režisérov, ktorí natočili pre streamovaciu platformu veľké pecky.

Netflix na začiatku roka sľúbil, že do roku 2021 vydá v priemere aspoň 1 film každý týždeň. Počítať to nejdeme, ale veríme, že sa mu to podarilo. Len od septembra do konca decembra totiž odpremiéruje 41 filmov. A niečo nám hovorí, že od januára do konca augusta stihol vydať viac než 11 filmov (rok má 52 týždňov).

Nebudeme si však nič nahovárať. Minimálne polovicu z týchto filmov asi nikdy neuvidíme, iné budú zase menej prístupnejšie, respektíve artovejšie, no a niektoré budú jednoducho také priemerné, že na ne rýchlo zabudneme a nebudeme im venovať pozornosť. Medzi tými 41 projektmi sme však našli 10 takých, na ktoré sa tešíme.

Pri niektorých dúfame, že sa podaria a zabavia nás, pri iných máme zase veľmi vysoké očakávania, ktoré siahajú až k oscarovým nomináciám. Minimálne tu však nájdeš potenciál na veľmi zábavné a kvalitné filmy od tvorcov a hercov, ktorých si si za tie roky nesmierne obľúbil.

Niektoré z týchto počinov sa dostanú aj do kín, prevažne to však bude len úzky výber kín v zahraničí, aby sa tak celovečeráky mohli kvalifikovať na Oscary a dostať nominácie.

Odporúčané
Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? Svet Marvelu: Trailer pre Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a veľa ďalších tajomstiev. Uvidíme vo filme aj Daredevila? 24. augusta 2021, 15:30

1. Kate – 10. 9. 

Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) je Kate, špičková nájomná vrahyňa. Jedného dňa však minie svoj cieľ. Niekto ju totiž otrávil a jej zmysly nepracujú, ako by mali. Má presne 24 hodín na to, aby sa pomstila svojim nepriateľom a odhalila sprisahanie, ktoré ju bude stáť život. Počas toho sa nečakane spriatelí s dcérou jednej zo svojich obetí. Zo známych hercov sa predstaví už iba Woody Harrelson ako Katin priateľ a mentor.

Akčná snímka vyzerá viac než nádejne, a to obzvlášť pre brutalitu scén či vyšší rozpočet, ktorý jej dovoľuje poriadne sa vyblázniť. Z traileru je jasné, že sa môžeme tešiť aj na skvelo natočené súboje zblízka, takže ak sa nevieš dočkať nového Johna Wicka, Kate bude slušným predkrmom.

2. The Guilty – 24. 9. v kinách, 1. 10. na Netflixe

Pamätáš si skvelý dánsky krimi triler The Guilty? Snímka rozpráva príbeh bývalého policajta Asgera Holma, ktorý pracuje na tiesňovej linke. Jeho stereotypná služba sa však mení na súboj s časom po tom, čo obdrží telefonát od unesenej Iben.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Hovor je však predčasne ukončený a Asger sa púšťa do pátrania po ohrozenej žene a jej únoscovi. Obklopený štyrmi stenami a s telefónom ako jediným nástrojom Asger odkrýva zločin väčší, než mohol na začiatku čo i len tušiť.

V americkom remaku si hlavnú postavu menom Joe Baylor zahrá Jake Gyllenhaal. Okrem neho uvidíme aj Paula Dana, Riley Keough či Ethana Hawka, takže o nabité herecké obsadenie sa nemusíme báť. Dúfame, že snímka bude mať iné dejové zvraty ako skvelý dánsky originál. Ak sa o ňom chceš dozvedieť viac, klikaj sem. V recenzii sme mu udelili 9 bodov z 10.

The Guilty
Zdroj: Netflix

3. Army of Thieves – 29. 10.

Ide o prequel zombie blockbusteru Army of the Dead od Zacka Snydera. V tomto prequeli sa teda pozrieme na udalosti, ktoré úspešnému filmu prechádzali. Dej sa sústreďuje na Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer), blondiaka z Army of the Dead, ktorý pre skupinu odomkol sejf v centre kasína. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102431 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa na Army of Thieves tešíme aj napriek tomu, že Army of the Dead bolo veľkým sklamaním.
  • Prečo bude westernovka The Harder They Fall výnimočná a koľko špičkových hercov v nej uvidíme.
  • O čom bude zatiaľ najväčší netflixový akčný blockbuster a ktoré milované hollywoodske hviezdy si v ňom zahrajú.
  • Na ktorý muzikál a drámu s Cumberbatchom sa tešíme.
  • Sandra Bullock a Olivia Colman sa predstavia v chúlostivých, dramatických rolách.
  • Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Meryl Streep, Timotheé Chalamet, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Chris Evans, Mark Rylance a ďalší v jednom filme od vynikajúceho režiséra. O čom bude?
Domov
Zdieľať
Diskusia