Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 21:45
Čas čítania 1:39
Dominik Vetrák

Robert Downey jr. zarobí za svoj seriál 5-krát viac ako Henry Cavill za Zaklínača či Pedro Pascal za The Last of Us

Robert Downey jr. zarobí za svoj seriál 5-krát viac ako Henry Cavill za Zaklínača či Pedro Pascal za The Last of Us
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY PLATY HERCOV
Uložiť Uložené

Variety po odhalení platov filmových hviezd ukázalo aj to, koľko zarábajú televízne hviezdy. A tie sumy ťa poriadne prekvapia.

Len včera sme ti priniesli článok o reportáži magazínu Variety, ktorý sa dostal k výplatám desiatok hollywoodskych hercov a herečiek. Zistili sme tak naozaj zaujímavé informácie o tom, ako funguje vyplácanie hercov, pričom nás prekvapili niektoré priepastné rozdiely. Ako napríklad to, že Daniel Craig zarobí za dva diely Knives Out 100 miliónov dolárov, zatiaľ čo Robert Pattinson zarobí za účinkovanie v The Batman len 3 milióny dolárov. 

Variety najnovšie zverejnilo podobný článok zaoberajúci sa hercami v seriáloch a opäť raz rozvírilo vody internetu. Dozvedeli sme sa napríklad aj to, že Robert Downey jr. zinkasuje za svoju rolu v chystanom seriáli pre HBO 5-násobok toho, čo dostáva Henry Cavill za Zaklínača, jeden z najsledovanejších seriálov histórie. 

Odporúčané
What If? je splneným snom všetkých komiksových nadšencov. Spoznaj Black Panthera ako Star-Lorda či kapitánku Carter What If? je splneným snom všetkých komiksových nadšencov. Spoznaj Black Panthera ako Star-Lorda či kapitánku Carter 19. augusta 2021, 18:58

Variety informuje, že podľa jeho zdrojov dokážu televízne stanice, štúdiá a streamingové platformy platiť 2 – 3 hviezdy na seriál, ktoré zarábajú obrovské peniaze, zatiaľ čo zvyšní menší herci dostávajú „omrvinky“. Môžeš to vidieť hlavne v seriáloch a filmoch od Netflixu či HBO, kde väčšinou hrá zopár známych tvárí a zvyšok hereckého obsadenia tvoria nováčikovia.

Kedysi bol mzdovým stropom za jednu epizódu 1 milión dolárov. Dosiahli ho hviezdy z The Big Bang Theory, Priateľov či Game of Thrones. Strop sa však posúva, keď sa Robert Downey jr. stane najlepšie zarábajúcim televíznym hercom histórie. Za svoju rolu vo vojnovom seriáli The Sympathizer od A24 a HBO zinkasuje až 2 milióny dolárov za jednu epizódu (seriál sa ešte nezačal natáčať).

V tejto sume však je zrejme obsiahnutý aj jeho bonus za to, že je jedným z producentov. Taký Chris Pratt zase za svoj chystaný seriál The Terminal List od Amazon Prime Video dostane 1,4 milióna dolárov za epizódu. Obočie sa nám dvíha aj pri mene Jeff Bridges. Ten má za svoju rolu v špionážnom seriáli The Old Man od FX dostať až 1 milión dolárov za epizódu. 

Variety odhalilo aj to, že napríklad Kate Winslet získala za každú časť Mare of Easttown 650-tisíc dolárov. Jason Sudeikis zarobil za každú epizódu Ted Lasso 400-tisíc dolárov. Očakáva sa však, že za druhú sériu už zinkasoval podstatne viac, keďže seriál sa stal obrovským hitom a zabodoval aj na Emmy. Prekvapením je výplata Henryho Cavilla.

Odporúčané
Platy hollywoodskych hercov sú odhalené! Nikto nemá na Toma Cruisa, no desiatky miliónov za film zarábajú aj Brad Pitt či DiCaprio Platy hollywoodskych hercov sú odhalené! Nikto nemá na Toma Cruisa, no desiatky miliónov za film zarábajú aj Brad Pitt či DiCaprio 21. júla 2022, 19:30

Ten za 1 epizódu Zaklínača zarobil 400-tisíc dolárov, čo sa nám javí ako neuveriteľne nízka suma, obzvlášť v porovnaní s ostatnými hercami v tomto článku. Zaklínač je jedným z najsledovanejších seriálov histórie, a tak si zrejme Cavill vyžiada väčšiu výplatu. Vieme aj to, koľko dostane Pedro Pascal za rolu Joela v The Last of Us. Za každú jednu epizódu si prilepší o 600-tisíc dolárov. Za prvú sériu tak zarobí 6 miliónov dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia