Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2021, 8:33
Čas čítania 1:08
Ema Stanovská TASR

Najviac sledovateľov na Facebooku má prezidentka, najzdieľanejší bol Mazurek a najviac interakcií mal Blaha

NEWS POLITICI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vyplýva to z analýzy verejných profilov vybraných politikov, ktorú realizovala Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

Najviac sledovateľov na Facebooku má prezidentka Zuzana Čaputová, tesne za ňou nasleduje Peter Pellegrini. Vyplýva to z analýzy verejných profilov a stránok vybraných politikov za pandemické obdobie od 6. marca 2020 do 29. júla 2021, ktorú spracovala Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave. Informoval o tom vedúci PR FMK Peter Krajčovič.

Profil prezidentky SR mal ku koncu júla 318 455 sledovateľov a od začiatku pandémie získal viac ako 120-tisíc nových. Najvyšší nárast sledovateľov získal profil Petra Pellegriniho, ktorému pribudlo viac ako 210-tisíc nových sledovateľov. Nárast zaznamenala aj oficiálna stránka predsedu vlády SR Eduarda Hegera, ktorý však má celkovo najmenej sledovateľov zo všetkých analyzovaných profilov.

Matovičove statusy číta čoraz menej ľudí

Naopak, profilom politikov Igora Matoviča, Richarda Sulíka či Borisa Kollára počet sledovateľov v posledných dvoch mesiacoch klesal.

Domov
Zdieľať
Diskusia