Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2021, 17:06
Čas čítania 1:03
Ema Stanovská TASR

Poslanci žiadajú od vedenia polície vysvetlenie. Policajné zložky podľa nich na minulotýždňových protestoch pochybili

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

„Ak si niekto ohlási protest napríklad na podporu tvrdenia, že Zem je plochá, a dodrží zákon, prosím, je to jeho právo a takýto protest budeme všetci rešpektovať,“ píše Juraj Šeliga na sociálnej sieti.

Predseda brannobezpečnostného výboru Národnej rady SR Juraj Krúpa (OĽaNO) očakáva od policajného vedenia zodpovedanie otázok spojených s postupom polície počas protestov v Bratislave. V prípade pochybení chce aj dôrazný postoj k zlyhaniu podriadených zložiek. Informovala o tom TASR.

„Policajný zbor je riadený tak, aby bol nezávislý a nepodliehal politickým tlakom. Polícia súčasne zo zákona vykonáva úlohy na ochranu verejného poriadku, na ktoré nesmie rezignovať,“ napísal vo svojom stanovisku.

Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) Juraja Krúpu následne požiadal o predvolanie policajného prezidenta Petra Kovaříka na najbližšie zasadnutie výboru. Na Facebooku napísal, že chce, aby na ňom Kovařík vysvetlil celý zásah polície počas protestov v Bratislave a svoje slová o tom, že „na také demonštrácie si majú ľudia zvykať“.

Všetci občania majú právo protestovať, ale aj pre nich platí zákon, zdôraznil Šeliga. „Ak si niekto ohlási protest napríklad na podporu tvrdenia, že Zem je plochá, a dodrží zákon, prosím, je to jeho právo a takýto protest budeme všetci rešpektovať, aj keď vieme, že Zem plochá nie je,“ poznamenal.

Späť
Zdieľať
Diskusia