Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 14:30
Čas čítania 5:00
Dominik Vetrák

5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe

5 skvelých seriálov, pri ktorých chytíš aj niekoľko záchvatov smiechu. Všetky nájdeš na Netflixe
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na Netflixe nájdeš tisícky seriálov, no máloktorý z nich ťa skutočne rozosmeje.

Keď sa pozrieš do katalógu Netflixu, objavíš v podstate nekonečné množstvo filmov a seriálov. Nikto však nemá čas postupne pozerať každú jednu vec. Obzvlášť s humorom je to náročnejšie. Každému z nás sa zdá vtipné niečo iné a Netflix ponúka široké spektrum komediálnych seriálov a programov, ktoré dokážu pobaviť. Týchto päť z nich považujeme za najlepšie.

Väčšina z nich nie je priamo od Netflixu, takže je možné, že časom tento katalóg opustia. Vyslovene animovaným sitkomom sme sa snažili vyhnúť, takže nečakaj tipy na Archer či Rick and Morty (tieto dva na Netflixe už aj tak nie sú), Final Space, Big Mouth či BoJacka Horsemana. Ak si náš pravidelný čitateľ, o týchto „must-watch“ seriáloch už aj tak vieš (áno, znova apelujeme na to, aby si si pozrel BoJacka!).

Odporúčané
Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia? Najbližšie 2 roky uvidíme takmer 20 marvelovských filmov a seriálov. O čom budú a akých hrdinov a záporákov predstavia? 25. júla 2021, 16:28

1. Master of None

Aziz Ansari je americký komik, herec, producent, scenárista a proste všetko, čo ti napadne. Jeho zrejme najvydarenejším projektom je seriál Master of None, ktorý Netflix originálne produkuje. 

Dej sa točí okolo relatívne mladého Američana menom Dev Shah, ktorý je neúspešným hercom v New Yorku. Na seriáli ťa najviac zaujmú scény, ktoré ti budú náramne pripomínať tvoj vlastný život. Každý z nás sa dokáže vcítiť aspoň do niekoľkých z týchto situácií, vďaka čomu sú postavy aj príbeh autentické.

Riešia sa tu seriózne a depresívnejšie témy, no oveľa viac sa nasmeješ a obľúbiš si vtipné vystupovanie skvelo napísaných postáv. Master of None si trefne uťahuje zo spoločenských stereotypov v USA, dokáže ťa však rozosmiať aj vtipmi, ktoré nesúvisia s politikou, rasizmom, so sexizmom a podobne.

Ansari ako režisér, scenárista a herec v hlavnej úlohe disponuje zaujímavou kompozíciou: sarkazmus sa mieša so satirou, smútok s úprimným šťastím a podobne. Slovom, ktoré vystihuje Master of None, je úprimnosť. Približne polhodinové epizódy ubehnú neuveriteľne rýchlo, za čo môže najmä podmanivý príbeh doplnený o ľudsky humorné situácie inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré sa Azizovi stali aj v reálnom živote. Zaujímavé je, že jeho seriálových rodičov hrajú jeho skutoční rodičia, čo je občas na ich hereckých výkonoch cítiť, avšak je to veľmi sympatické.

2. The Good Place

Eleanor (Kristen Bell, známa zo seriálu Veronica Mars) sa po smrti zobúdza v nebi. Počas života spravila toľko dobrého, že si zaslúžila dostať sa na Dobré miesto (The Good Place). Mnohí jej kamaráti sa však dostanú na Zlé miesto (The Bad Place). Eleanor čoskoro zistí, že si ju pomýlili s inou ženou a ani ona na toto miesto nepatrí. Zverí sa svojej „spriaznenej duši“ – Chidimu Anagonyeovi, vysokoškolskému profesorovi – a od tohto momentu sa začína spŕška úžasných vtipov, humorných situácií a momentov, vďaka ktorým si každú z postáv zamiluješ. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Seriál sa končí po 4 sériách a na konci zrejme neudržíš slzy. The Good Place sa môže spoľahnúť na celú plejádu vynikajúcich postáv a hercov, ktorí ich vierohodne stvárnili vo viacerých netradičných životných okamihoch. Koncept s nebom a peklom je nekonečnou studnicou originálnych nápadov a diváka poteší aj nečakaný a vynikajúci príbehový zvrat, vďaka čomu sa seriál pohne veľmi zaujímavým smerom. V najlepšom sa posúva ďalej, a tak ťa baví až do konca. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101321 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý komediálny seriál na Netflixe považujeme za najlepší a nesmieš si ho nechať ujsť.
  • Ktorý skvelý komediálny seriál práve vysiela svoju poslednú sériu vzhľadom na minuloročné udalosti v USA.
  • Ktorý poľský seriál sa dostal do výberu.
Domov
Zdieľať
Diskusia