Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 11:26
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Raperka Sima pridala na Instagram fotku, kde jej otec ako malej dáva pusu. Sociálna sieť jej za to dala shadowban

OSOBNOSTI SIMA HEGEROVÁ
Uložiť Uložené

Hoci má profil so skoro 400-tisíc sledovateľmi, na Instagrame ho nájdeš len v prípade, že zvládneš napísať celé jej meno. Dosah jej pre jednu fotku znížili na pätinu.

Speváčka a raperka Sima bojuje s Instagramom, ktorý sa rozhodol obmedziť jej profil na základe fotografie, ktorú pridala ešte v máji 2021. Krátko po jej zverejnení ju sociálna sieť upozornila, že porušila pravidlá komunity. Išlo o fotografiu staršieho dáta, na ktorej je so svojím otcom, ktorý jej ako malej dáva pusu.

Pravdepodobne fotku ktosi nahlásil a automatický algoritmus Instagramu vyhodnotil záber ako sexuálne obťažovanie detí, aj keď v opise autorka jasne uviedla, že ide o jej zosnulého otca. 

Odporúčané
Mia Khalifa sa rozvádza a je znovu slobodná. Zahltili ju nechutné sexuálne návrhy od fanúšikov, ktorých musí húfne blokovať Mia Khalifa sa rozvádza a je znovu slobodná. Zahltili ju nechutné sexuálne návrhy od fanúšikov, ktorých musí húfne blokovať 27. júla 2021, 8:58

Instagram obmedzil profil mladej interpretky natoľko, že dnes jej príspevky vidí z pôvodných 500-tisíc ľudí z organického dosahu ledva pätina. Zároveň sa jej príbehy sledovateľom zobrazujú medzi poslednými, a ak ju chce niekto vyhľadať medzi ostatnými používateľmi, musí bezchybne napísať celé jej meno. Pre takéto obmedzenie profilu používajú marketéri pomenovanie „shadowban“. V konečnom dôsledku sa to v jej prípade prejavuje aj na počte lajkov, videní videí a príbehov. Aj keď lajky stále počíta v desiatkach tisíc, čísla jej viditeľne klesli.

Sima po dlhých mesiacoch práve včera sledovateľom vysvetlila, čo sa jej stalo. Opísala aj celú situáciu a zverejnila aj samotné čísla, aby si fanúšikovia vedeli predstaviť, ako veľmi ju zmena zasiahla. Zároveň dodala, že sa snaží situáciu riešiť a pravidelne kontaktuje podporu sociálnej siete, ktorá sa však neozýva späť.

Niekto jej poradil, že by v tomto prípade mohol zabrať spoločenský tlak, preto vytvorila všeobecný príspevok v angličtine a svojich sledovateľov žiada, aby ho zdieľali s označením oficiálneho profilu Instagramu a jej profilu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia