Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 7:42
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš

Poslanec Taraba vyzýva na narušenie manifestácie Progresívneho Slovenska, kde na mieste pichnú záujemcom vakcínu

NEWS PROGRESÍVNE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko chystá reakciu na minulotýždňové demonštrácie.

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko zorganizuje v piatok 30. júla o 17.00 h v Bratislave verejnú manifestáciu s názvom Za očkované Slovensko. Cieľom je reagovať pokojným spôsobom na minulotýždňové protesty pred parlamentom a zároveň zvýšiť povedomie o očkovaní. 

Taraba: Truban, ktorý kazil pred voľbami mítingy iným, bude určite mať pochopenie pre iné názory na svojom vlastnom mítingu

Na manifestáciu už reagoval aj opozičný poslanec Tomáš Taraba, ktorý je známym odporcom očkovania. Vyzýva svojich sledovateľov, aby sa zúčastnili a povedali predstaviteľom liberálneho hnutia, čo si o ňom myslia. Argumentuje tým, že v minulosti „kazil mítingy“ práve Michal Truban. 

„V piatok Progresívne Slovensko organizuje míting Za očkované Slovensko na covid. Aj touto cestou pozývam všetkých, ktorí si myslia, že nikto nemá právo ľuďom pretláčať vakcíny, aby prišli na tento míting a Trubanovi vysvetlili, že vakcína nie je žiadna sloboda. Sloboda je možnosť rozhodnúť sa nebyť očkovaný na covid. Truban, ktorý kazil pred voľbami mítingy iným, bude určite mať pochopenie pre iné názory na svojom vlastnom mítingu,“ napísal Taraba.  

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Nezaradený poslanec z novej strany Život vystúpil aj na víkendových demonštráciách, kde ho dav prijal ako jedného zo svojich. Podobne ľudia skandovali aj pri vystúpeniach Mariana Kotlebu a Ľuboša Blahu. Naopak, rovnaký dav vypískal Petra Pellegriniho a označil ho za zradcu. 

Na pokojnej akcii zaočkujú každého, kto prejaví záujem

Na mieste bude aj mobilná očkovacia jednotka a vzdelávacie materiály o vakcinácii. Na manifestácii plánujú vystúpiť predstavitelia PS spolu s odborníkmi z oblasti imunológie či epidemiológie.

Odporúčané
Prezidentka podpísala novelu zákona o zvýhodňovaní zaočkovaných. S vakcínou ťa počas lockdownu pustia všade Prezidentka podpísala novelu zákona o zvýhodňovaní zaočkovaných. S vakcínou ťa počas lockdownu pustia všade 27. júla 2021, 7:21

„Po nedôstojných protestoch proti výhodám pre očkovaných sme sa rozhodli ukázať, že na Slovensku žije aj množstvo zodpovedných ľudí, ktorí si uvedomujú dôležitosť očkovania a fakt, že dosiahnutie kolektívnej imunity je jedinou cestou k návratu do normálneho života,“ vyhlásila predsedníčka strany Irena Bihariová.

„Stále som presvedčený, že zodpovedných a ohľaduplných ľudí, ktorí sa už zaočkovali alebo sa v nasledujúcich týždňoch zaočkujú, je na Slovensku veľká väčšina. Majú plné právo na to, aby sa ich niekto zastal, a je neprijateľné, aby sa cítili prekričaní malou agresívnou skupinkou, ktorá odmieta brať ohľad na kohokoľvek,“ dodáva Michal Truban, ktorý stranu viedol vo voľbách. 

 

Späť
Zdieľať
Diskusia