Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 14:30
Čas čítania 6:10
Katarína Danková

Aktivistka za rovnosť a práva žien už v 11 rokoch, sľubná herecká kariéra či príbuzná so Shakespearom. Meghan Marklová oslavuje

Aktivistka za rovnosť a práva žien už v 11 rokoch, sľubná herecká kariéra či príbuzná so Shakespearom. Meghan Marklová oslavuje
Zdroj: Getty Images/Chris Jackson
OSOBNOSTI MEGHAN MARKLE
Uložiť Uložené

37 rokov ako Meghan Marklová, 2 roky ako kráľovská výsosť vojvodkyňa zo Sussexu a už rok dobrovoľne bez titulu. Aký bol a je život jednej z najsledovanejších členiek britskej kráľovskej rodiny, ktorá dnes oslavuje štyridsiatku?

O živote po boku krásneho princa na kráľovskom zámku sníva azda každé dievčatko. Iba niekoľkým ženám sa to však splní. Práve dnešná oslávenkyňa – americká herečka Meghan Marklová – je príkladom toho, ako sa z „obyčajného dievčaťa“ stala vojvodkyňa zo Sussexu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo dokázala už ako 11-ročná.
  • Čo sa jej v živote zdalo ako príliš veľké klišé.
  • Akú prácu musela robiť, aby zaplatila účty.
  • Prečo sa v seriálovej postave Rachel zo Suits našla.
  • Pre ktorú módnu značku navrhla kolekciu šiat.
  • S kým a kedy mala svadbu pred princom Harrym.
  • Čo v liste adresovanom Harrymu pred svadbou napísal jej nevlastný brat.
  • Čo spôsobili bulvárne médiá v Meghaninom živote.
  • S ktorými známymi osobnosťami je Meghan Marklová príbuzná.
  • Prečo si Meghan zrušila svoje osobné účty na sociálnych sieťach.
  • Kde sú Meghan a Harry teraz a čomu sa venujú.

V detstve dokázala zmeniť posolstvo reklamy

Rachel Meghan Marklová sa narodila 4. augusta 1981 v Los Angeles v Kalifornii. Ako dcéra klinickej terapeutky a inštruktorky jogy Dorie Raglandovej a riaditeľa televízneho osvetlenia a fotografie Thomasa Markla si malá Meghan vybudovala vzťah k joge i k herectvu. Keď mala 6 rokov, jej rodičia sa rozviedli. 

Odporúčané
Meghan potratila a myslela na samovraždu, na Harryho vrieskal brat. Toto sú 4 najšokujúcejšie odhalenia z dokumentu Harry a Meghan Meghan potratila a myslela na samovraždu, na Harryho vrieskal brat. Toto sú 4 najšokujúcejšie odhalenia z dokumentu Harry a Meghan 16. decembra 2022, 10:00

Už ako 11-ročná mala cit pre spravodlivosť, korektnosť a rodovú rovnosť. Vďaka jej aktivistickej povahe sa reklama na čistiaci prostriedok zmenila na dôležité slovo. Zo spojenia Women all over America na People all over America. „Nemyslím si, že je pre deti správne vyrastať s takýmito myšlienkami – že mama urobí všetko,“ uvádza vo videu mladá Meghan.

Vďaka svojej odvahe napísala list firme, ktorá prostriedok vyrobila a reklamu natočila. Podobný list poslala napríklad aj vtedajšej prvej dáme Hillary Clintonovej. Meghan sa podarila pre niekoho možno malá vec, no pre dnešnú vojvodkyňu zo Sussexu prvý krok v budovaní spravodlivejšieho sveta.

Politika či herectvo?

Pre Meghan bolo ideálne, že vyrastala v Los Angeles. Mala tak zázemie na to, aby sa stala herečkou. Jej otec totiž pracoval vo filmovom štúdiu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

„Chcela som viac a vždy som milovala politiku, tak som nakoniec skončila s dvojitou špecializáciou – divadlo a medzinárodné vzťahy,“ povedala Meghan v interview pre Marie Claire. Meghan počas školy stážovala na ambasáde v Buenos Aires a neskôr tam aj niekoľko mesiacov pracovala. 

Herectvo ju však stále lákalo. Asi ako väčšina herečiek začínala v rôznych TV šou a reláciách. Priznala, že takáto práca bola pre ňu jednou z tých, ktoré robiť musela, aby zaplatila účty. Také bolo aj účinkovanie v TV šou Deal or No Deal, kde bola jedným z dievčat, ktoré otvárali kufrík pre súťažiacich. „Bola som to nešťastné číslo 24, ktoré si z nejakého dôvodu nikto nevyberal. Skončila som tam, vždy stojac a čakajúc v tých nepohodlných a lacných 12 cm lodičkách, kým si niekto vybral moje číslo a ja som si mohla ísť sadnúť.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DKODING (@dkodingmedia)

V seriálovej postave sa našla

Okrem svojej najlepšej seriálovej roly v Suits hrala vo filmoch When Sparks Fly, Dater's Handbook, Remember Me a v komédiách Get Him to the Greek či Horrible Bosses.

Odporúčané
Netflix uviedol kontroverzný dokument Meghan a Harry: Odhalili pozadie svojej lásky aj chorý vzťah kráľovskej rodiny s médiami Netflix uviedol kontroverzný dokument Meghan a Harry: Odhalili pozadie svojej lásky aj chorý vzťah kráľovskej rodiny s médiami 8. decembra 2022, 18:00

Do seriálového kolotoča Suits nastúpila v júli 2011 ako koncipientka Rachel Zanová. V jednom rozhovore priznala, že sa v role Rachel našla„Vnímam Rachel ako takú dobrú kamarátku, a keď hráš postavu, ktorú miluješ, je to oveľa jednoduchšie. (...) Rachel je ako najlepšia kamarátka, ktorá má skriňu, z ktorej si vždy rada požičiam veci v osobnom živote.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Elia🦋 (@ilovesuits_)

Dôkazom, že Meghan a Rachel sa štýlovo aj osobnostne takmer zhodovali, môže byť aj fakt, že počas natáčania seriálu Meghan nosila šperky, ktoré zdedila po svojej babičke. 

Od kaligrafie cez blog až po návrhárstvo

Ešte počas strednej školy si Meghan urobila kurz kaligrafie. Padlo jej to vhod, keďže si tak neskôr aj zarábala. Tvorila rôzne oznámenia pre slávne osobnosti, napríklad svadobnú pozvánku pre speváka Robina Thickeho a herečku Paulu Pattonovú. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa chicago calligrapher | dana (@theblondescribe)

Vo voľnom čase viedla svoj blog s názvom The Tig, na ktorom sa venovala lifestylu, móde, jedlu, kozmetike i cestovaniu. Blog pomenovala po víne Tignanello. Napokon, Meghan je, ako sama priznala, veľká gurmánka, rada varí a ochutnáva nové jedlá a chute.

V roku 2015 sa Meghan Marklová stala ambasádorkou kanadskej módnej značky Reitmans. O rok neskôr sa podieľala na tvorbe kapsulovej kolekcie šiat, ktorú aj nafotila. 

Spolu s dizajnérmi značky navrhla modely štyroch šiat inšpirované jej životom, tvorbou a seriálovou postavou Rachel Zanovou. Po spustení predaja sa celá kolekcia okamžite vypredala. 

Meghan už mala jednu svadbu

V septembri 2011 sa Meghan vydala za amerického herca a producenta Trevora Engelsona. Po 6-ročnom randení sa v roku 2010 zasnúbili. Svadbu mali na Jamajke a údajne sa na nej zúčastnilo 107 rodinných príslušníkov a priateľov. Manželstvo vydržalo iba dva roky – exmanželia sa odvolali na nezmieriteľné rozdiely a na diaľku. V tom čase totiž Meghan natáčala seriál Suits v Toronte, zatiaľ čo Trevor pracoval v Los Angeles.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Meghan Markle (@meghanmarkleupdates)

Škandály sprevádzané svadobným dňom 

V predvečer svadby Meghan s Harrym sa členovia Meghaninej rodiny stali predmetom bulvárnych článkov. Thomas Markle mladší poslal rukou napísaný list Harrymu a varoval ho, aby si Meghan nebral, pretože urobí najväčšiu chybu svojho života

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101173 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo v liste adresovanom Harrymu pred svadbou napísal jej nevlastný brat.
  • Čo spôsobil záujem bulvárnych médií v Meghaninom živote.
  • S ktorými známymi osobnosťami je Meghan Marklová príbuzná.
  • Prečo si Meghan zrušila účty na sociálnych sieťach.
  • Kde sú Meghan a Harry teraz a čomu sa venujú.
Domov
Zdieľať
Diskusia