Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2021, 20:44
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská

Skončil sa prvý deň olympijských hier v Tokiu. Ako sa darilo našim športovcom? Slováci zatiaľ bez medailového umiestnenia

NEWS OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené

V prvý olympijský deň zápasilo šesť Slovákov, úspech však nevybojoval ani jeden z nich.

V sobotu sa začal oficiálny program Letných olympijských hier v Tokiu 2020/2021. Do súťažného diania sa dostalo už šesť Slovákov. V tomto článku si môžeš pozrieť súhrn výsledkov slovenských olympionikov.

„Absolútna katastrofa“

Športový strelec Juraj Tužinský štartoval pod piatimi kruhmi už tretíkrát a v máji vo vzduchovej pištoli na desať metrov dokonca vyhral majstrovstvá Európy. Úradujúci majster Európy však nenadviazal na štvrté miesto z predchádzajúcej olympiády v Riu de Janeiro.

olympijské hry
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V disciplíne vzduchová pištoľ na 10 metrov neuspel a v kvalifikácii obsadil nepostupové 27. miesto. Na prienik medzi elitnú osmičku mu chýbalo osem bodov. Pre RTVS povedal, že jeho výkon bol „najhorší za posledných iks rokov“, a označil ho za „absolútnu katastrofu“.

Sagan svoj náskok už neudržal

O 4.00 h SELČ sa začali 230-kilometrové cyklistické preteky s hromadným štartom mužov, na ktorých sa zúčastnil Juraj Sagan a Lukáš Kubiš z Dukly Banská Bystrice. Sagan bol 180 km v úniku, o náskok však postupne prišiel. Do finále sa napokon neprebojoval ani jeden zo slovenských cyklistov.

Späť
Zdieľať
Diskusia