Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 20:00
Čas čítania 1:33
Viktor Kniš

TOP 3 v piatok: Vulgárni a agresívni demonštranti zaútočili na novinárov, Matovičovi už vraj prišla SMS o očkovaní

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Piatok sa na Slovensku niesol v znamení rokovania o novele zákona, ktorá má zvýhodniť zaočkovaných. Podporovatelia extrémistov sa preto vrhli na budovu Národnej rady SR.

Matovičovi vraj prišla SMS o očkovaní, tvrdí Lengvarský

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v rozhovore pre denník Postoj povedal, že sa osobne informoval v Národnom centre zdravotníckych informácií o stave termínu na očkovanie pre Igora Matoviča. Podľa jeho informácií mal minister financií SMS správu s termínom na očkovanie vakcínou Sputnik V v telefóne už v stredu ráno. Matovič však v rovnakom čase tvrdil, že zatiaľ nemá žiadne informácie o tom, kedy sa dočká esemesky s dátumom a časom. Lengvarský pripúšťa, že Matovič si mohol správu v telefóne nevšimnúť. Viac sa dočítaš v našom článku tu.

Matovič
Zdroj: TASR

Demonštranti pred parlamentom zaútočili na policajtku, Pellegriniho vypískali

V piatok ráno priestor pred budovou parlamentu obsadili demonštranti, ktorých burcovali najmä extrémistický poslanec Marian Kotleba a podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Chvíľu stáli bok po boku. Keď predstúpil pred demonštrantov Pellegrini, vypískali ho a nazvali zradcom. Protestujúcim prekáža, že Národná rada SR rokuje o zákone, ktorým chce zvýhodniť zaočkovaných, ktorí by tak mohli mať voľnejší prístup k službám aj v čase tretej vlny. O novele zákona sa bude hlasovať v sobotu, podporu Lengvarskému nevyjadrí Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina. Zatiaľ nie je jasné, či v hlasovaní koalícia uspeje, môže ísť o veľmi tesný výsledok. Viac si prečítaš v našom článku tu.  

protest
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

50-tisíc ľudí pokope v Prešove kvôli pápežovi

V čase, keď sa Slovensko pripravuje na tretiu vlnu pandémie, prichádza z Prešova informácia, že na stretnutí s pápežom očakávajú až 50-tisíc ľudí. To je viac ako polovica celkového počtu obyvateľstva mesta. Samozrejme, na liturgii sa zúčastnia nielen obyvatelia východného a stredného Slovenska, ale aj veriaci zo zahraničia. Už v utorok zverejnila vláda správu, že sa s pápežom budú môcť stretnúť len zaočkovaní. Kapacita bežných podujatí bola doteraz len maximálne 1 000 ľudí. Viac si prečítaš v našom článku tu

pápež františek
Zdroj: TASR/AP

BONUS: Začala sa olympiáda bez divákov

Dnes sa začala olympiáda v Tokiu. Počet nakazených rastie v hlavnom meste Japonska rýchlym tempom, a tak sa rozhodnutie organizátorov nepustiť na štadióny divákov zdá správne. Rozdajú celkovo  339 medailí v 33 disciplínach. Do programu hier sa vráti bejzbal či softbal, divákov však čakajú aj viaceré premiéry vrátane skejtbordingu. 

Olympiáda
Zdroj: TASR/AP

INSTAGRAM: post dňa

Hrdinom dňa je šofér trolejbusu číslo 203 v Bratislave, ktorý vykázal z hromadnej dopravy všetkých, ktorí odmietli dodržiavať nariadenia vyhlášky úradu verejného zdravotníctva. Celú vyprevádzaciu akciu zvládol s rozvahou a pokojom na vlastnú päsť. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Späť
Zdieľať
Diskusia