Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 11:17
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Legendárny ruský offroad sa ukazuje vo vynovenej verzii Bronto. Ide o terénne najzdatnejšiu Ladu Niva

Legendárny ruský offroad sa ukazuje vo vynovenej verzii Bronto. Ide o terénne najzdatnejšiu Ladu Niva
Zdroj: Lada
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Niva Bronto zastúpi verziu pre najnáročnejších so zameraním na ešte väčšie terénne schopnosti.

Pravdepodobne ti neuniklo, že legendárny ruský offroad od Lady sa po niekoľkých rokoch opäť vrátil k svojmu tradičnému menu. Model 4×4 už znova nesie svoje staré označenie Niva. Tento názov chcela pôvodne používať automobilka Chevrolet, s ktorou Lada úzko spolupracovala. Aliancia sa však rozpadla, a tak Lada (automobilka AvtoVAZ) opätovne získala práva na používanie názvu Niva pod svojou značkou. Nič to však nemení na tom, že offroad zo 70. rokov (VAZ 2121) sa dodnes predáva v prakticky nezmenenej podobe.

Odporúčané
Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom 10. júla 2021, 9:30

Niva v aktuálnom vyhotovení (s dodatkom Legend) však nedávno prešla istými kozmetickými zmenami, ktoré majú vozidlo so starou technikou aspoň trochu priblížiť dnešnej dobe. Podobnými vylepšeniami by mala prejsť aj verzia Bronto, ktorú istý čas z ponuky úplne vyhodili. Tá odjakživa zastupovala v portfóliu Nivu pre najnáročnejších so zameraním na ešte lepšie terénne schopnosti. Ruský výrobca síce zverejnil len jeden oficiálny záber, ale modernizovaná Niva Bronto už vstupuje na tamojší trh.

Späť
Zdieľať
Diskusia