Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2021, 14:34
Čas čítania 1:27
Adam Novosad TASR

Poslankyňa Tabák sa veselo kúpala v chránenom potoku v Tatrách. TANAP na ňu podáva podnet na inšpekciu

NEWS PRÍRODA
Uložiť Uložené

Romana Tabák sa tentoraz pripomenula momentkou zo svojho výletu vo Vysokých Tatrách.

Poslankyňa vládnej strany OĽaNO Romana Tabák opäť vyvolala rozruch na sociálnych sieťach. Tentoraz na svoj facebookový profil pridala fotografiu z Vysokých Tatier, kam si podľa všetkého zašla oddýchnuť na dovolenku, lenže na zábere sa osviežuje v tatranskom potoku, v ktorom by sa zrejme kúpať nemala.

Tabák v pôvodnom príspevku označila za miesto kúpania Studenovodské vodopády vo Vysokých Tatrách, ale keď fotku zverejnila, facebooková stránka Prezident zdieľajúca politické novinky zo Slovenska, tak sa poslankyňa prišla opraviť priamo do komentárov.

Tabák v pôvodnom príspevku označila za miesto kúpania Studenovodské vodopády vo Vysokých Tatrách. Fotku si následne všimla facebooková stránka Prezident, zdieľajúca politické novinky zo Slovenska, ktorá svojich fanúšikov na tento prešľap upozornila, a tak sa poslankyňa v komentári pod príspevkom stránky ospravedlnila.

Romana Tabák
Zdroj: Facebook/Romana Tabák

Romana Tabák v komentári vysvetlila, že nešlo o Studenovodské vodopády, lebo nesprávne označila lokalitu. „Zle som označila miesto. Bol to potok, nie vodopády. Som pripravená niesť zodpovednosť, ak som urobila niečo zakázané. Osobne som si bola vedomá len zákazu kúpania sa v plesách. Ospravedlňujem sa,“ napísala pod príspevok.

Kúpanie v plesách a potokoch je pritom v Tatranskom národnom parku prísne zakázané, rovnako ako aj akékoľvek znečisťovanie vodných plôch a tokov, a tak zrejme poslankyňa pravidlá porušila. Pravdepodobne aj z tohto dôvodu príspevok zo svojho profilu medzičasom odstránila. 

Odporúčané
Breivik chladnokrvne strieľal do detí na zemi, aby sa uistil, že sú mŕtve. Na 10. výročie sa môže dostať na slobodu a chce milióny Breivik chladnokrvne strieľal do detí na zemi, aby sa uistil, že sú mŕtve. Na 10. výročie sa môže dostať na slobodu a chce milióny 22. júla 2021, 12:30

Zverejnením fotky na internete si napokon Tabák zavarila. TANAP potvrdil, že podá podnet na inšpekciu, ktorá prešetrí, či poslankyňa OĽaNO porušila nariadenia a návštevný poriadok národného parku.

Hovorkyňa Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková vyhlásila, že akákoľvek propagácia zakázanej činnosti je nežiaduca. „Veríme však, že väčšina návštevníkov národného parku rešpektuje zákon a správa sa k prírode ohľaduplne,“ skonštatovala.

Prípadnú sankciu je možné uložiť priamo na mieste v blokovom konaní, alebo po podaní podnetu na inšpekciu životného prostredia. Inšpekcia teraz podnet na Tabák prešetrí a môže jej uložiť sankciu v zmysle zákona o ochrane prírody.

Odporúčané
Britská škola zakázala chlapcom nosiť v horúčavách krátke nohavice. Na protest začali nosiť sukne Britská škola zakázala chlapcom nosiť v horúčavách krátke nohavice. Na protest začali nosiť sukne 22. júla 2021, 7:16

Pozorný používateľ poznamenal, že podľa fotografie nejde o samotné Studenovodské vodopády, ale o Studený potok križujúci Cestu slobody. „Studenovodské vodopády sú pár kilometrov vyššie, toto bude pri penzióne Karpatia, ako Studený potok križuje Cestu slobody. Dá sa tam dobre parkovať, tak sa tam mnohí chodia kúpať,“ napísal.

Ani v ňom by sa však ľudia oficiálne nemali kúpať, a tak poslankyňa doplatila na to, že sa chcela svojím výletom do Tatier pochváliť na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia