Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2013, 12:55
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bugatti Veyron Super Sport je opäť najrýchlejším autom sveta!

TECH
Uložiť Uložené

Kompetentní z Guinnessovej knihy rekordov vrátili titul najrýchlejšieho automobilu Veyronu Super Sport.

Bugatti Veyron Super Sport je opäť najrýchlejším autom sveta!

Článok, v ktorom sme vás informovali o tom, že Bugatti Veyron Super Sport prišiel o titul oficiálne najrýchlejšieho sériovo vyrábaného automobilu na svete, po najnovších informáciach, stratil zmysel.

Autori Guinnessovej knihy rekordov nás posledné týždne doslova ťahajú za nos. Ak sa bavíme o titule najrýchlejšieho sériovo vyrábaného automobilu, tak určite. Minulý týždeň kompetentní odobrali tento titul modelu Super Sport, nakoľko rýchlostný rekord, ktorý dosiahol na trati Ehra-Lessienm v roku 2010, dosiahol exemplár s deaktivovaným obmedzovačom rýchlosti. Rýchlosť 431,072 km/h tak klasický Super Sport s obmedzovačom na hodnote 415 nedosiahne. Na prvé miesto v oficiálnom rebríčku sa tak dostal SSC Ultimate Aero TT.


Avšak, teraz prichádza oficiálna informácia, že autori Guinnessovej knihy vrátili titul Super Sportu späť. Svoj krok obhajujú tým, že deaktivácia obmedzovača sa nepovažuje za zásah do motora, resp. sa nepovažuje za skutočnú, dodatočnú úpravu automobilu. Jedná sa len o úpravu v systéme, konkrétnejšie laicky povedané, ide len o odpojenie káblika obmedzovača.

Bugatti sa ták momentálne pýši hneď dvoma oficiálnymi titulmi. Bugatti Veyron Super Sport je oficiálne najrýchlejším sériovo vyrábaným automobilom na svete a Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (WRC) je oficiálne najrýchlejším sériovo vyrábaným kabrioletom

Bugatti Veyron Super Sport je opäť najrýchlejším autom sveta!

Bugatti Veyron Super Sport je opäť najrýchlejším autom sveta!

Foto: Bugatti

Späť
Zdieľať
Diskusia