Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2016, 9:12
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako si žijú skutočné princezné súčasnosti? Kráľovské rodiny o svoje krásky dbajú

ZAUJÍMAVOSTI KRÁSA
Uložiť Uložené

Na výmenu by nás nemuseli dlho prehovárať.

Väčšina svetových monarchií už stratila svoju skutočnú moc, alebo bola zrušená úplne, avšak potomkovia jednotlivých kráľovských rodov žijú aj naďalej. Nezáleží na tom, že niektoré monarchie boli zrušené, pretože oficiálne tituly si mohli rodiny zväčša ponechať, a preto sa teraz môžeme pozrieť na zaujímavé osobnosti a najmä krásne slečny či ženy s titulom princezná. 

Princezná Charlotte Casiraghi z Monaka

V nástupníckej línii na trón v Monaku je síce Charlotte Casiraghi až štvrtá, ale to by v žiadnom prípade nemalo vadiť potenciálnemu ženíchovi. Charlotte má jedného syna, ale vzťah s jeho otcom jej nevyšiel, a tak momentálne stále hľadá osobu, s ktorou by si vedela predstaviť prežiť zvyšok svojho života plného luxusu a rozmaznávania. Zaujímavé na príťažlivej 29-ročnej princeznej je aj to, že jej starou mamou bola nádherná herečka Grace Kelly. Charlotte okrem iného miluje jazdu na koni a aj keď pracovala už pre zopár významných firiem, asi ti nemusíme pripomínať, že ona a jej rodina majú peňazí viac než dosť.

Princezná Mako z Japonska

Aj keď cisárska rodina stratila v Japonsku skutočný vplyv už pred mnohými desaťročiami, od roku 1989 na jej čele stojí Akihito a jeho rodina je tiež poriadne rozsiahla. Jeho najstaršou vnučkou je práve princezná Mako, ktorá nielenže zvládla vyštudovať univerzitu v domácom Tokiu, ale vybrala sa aj do sveta, teda konkrétne do susedného Rakúska a v Japonsku patrí medzi najpopulárnejšie osoby. Už pred niekoľkými rokmi sa vďaka jej fotografiám v školskej uniforme stala veľkou a žiadanou hviezdou najmä medzi japonskými milovníkmi anime a v kombinácii s jej prenikavými a hlbokými hnedými očami aj celkom chápeme prečo.

Princezná Leonor zo Španielska

Ak sa nestane nič závažného, o pár rokov sa na španielskom tróne objaví dnes ešte len 10-ročná princezná Leonor. Už jej vek napovedá o tom, že Leonor je dcérou súčasnej kráľovskej dvojice a rovnako sa nachádza aj na prvom mieste v nástupníckej línii španielskeho trónu, takže mladá slečna má o budúcnosť jednoznačne postarané. Nemôže síce ešte žiť rozcestovaný a dobrodružný život ako jej staršie kolegyne, ale o to viac sa stále vytešuje z nevinných detských časov bez toho, aby musela dávať pozor na politickú situáciu a reprezentatívne riadenie krajiny.

Princezná Imán z Jordánska

Možno jedna z najsympatickejších princezien na celom svete, jordánska princezná Imán sa na verejnosti tak často neobjavuje. Jej rodičia, súčasný kráľovský pár Jordánska, ju zatiaľ držia relatívne nakrátko a nedovoľujú jej početné verejné vystúpenia, čo sa môže s pribúdajúcim vekom a dôležitosťou zmeniť. Krásna Imán momentálne navštevuje univezitu v Spojených štátoch amerických a aj keď má len 20 rokov, už dnes vyzerá veľmi reprezentatívne a keď sa jedného dňa stane kráľovnou, určite bude v oficiálnom odeve vyzerať ešte lepšie ako jej predchodkyne.

Princezná Luisa María z Belgicka

Mladučká belgická princezná by sa dala prirovnať k tej jordánskej, pretože na verejnosti sa tak často neobjavuje a venuje sa skôr svojmu štúdiu. Belgická princezná navštevuje školu v Spojenom kráľovstve a užíva si sladký a najmä bezstarostný študentský život. Je veľmi nepravdepodobné, že by sa jedného dňa posadila na belgický kráľovský trón, pretože sa v súčanosti nachádza až na deviatom mieste v nástupníckej línii, ale pri určitej bláznivej zhode okolností by sa jej to mohlo podariť. Zatiaľ sa však môžeme tešiť z toho, že krásna 21-ročná princezná nemá oficiálneho priateľa a ak ju teda pôjdeš navštíviť do Spojeného kráľovstva a zapôsobíš na ňu, všeličo sa môže v tvojom živote zmeniť.

Princezná Maria-Olympia z Dánska a Grécka

Jedna z najsympatickejších princezien v tomto zozname sa volá Maria-Olympia a je zároveň princeznou Grécka aj Dánska. Na rozdiel od mnohých iných princezien, Maria-Olympia nemá so svojou prítomnosťou na verejnosti žiadny problém a rada sa ukazuje vo svetle reflektorov napríklad v New Yorku, kde momentálne študuje a dokonca si už skúsila aj stáž v prestížnom módnom dome Dior. Svoj titul princeznej si zachovala aj po tom, čo bola monarchia v Grécku oficiálne zrušená, a tak sa môže všade chváliť, že jej v žilách koluje modrá krv.

Gabriella z Rakúska

Nemusíš sa diviť, monarchia v susednom Rakúsku nebola obnovená, avšak ako v prípade gréckej princeznej Marie-Olympie, aj rakúsky cisársky rod si mohol svoje tituly ponechať. Sympatická vojvodkyňa Gabriella je teda, čo sa týka rodinných vzťahov, pravnučkou posledného rakúsko-uhorského cisára Karola I. A vo svojich 22 rokoch sa teší na svoju pestrú budúcnosť.

Princezná Pauline z Monaka

Monacká princezná Pauline sa nemôže sťažovať na svoje rodinné ani finančné zázemie, ale jej prípadné ambície posadiť sa jedného dňa na trón v Monaku narážajú na množstvo prekážok. Je dcérou princeznej Stephanie a jej osobného strážcu Daniela Ducrueta, čo z nej nerobí najideálnejšiu nástupníčku trónu a keď sme už pri tom, v samotnej nástupníckej línii je až štrnásta. Svoje nástupnícke starosti však absolútne nerieši a radšej sa sústredí na to, čo miluje, a teda cirkusy, gymnastika či skákanie do vody. Pauline je skrátka aktívna športovkyňa a dala by sa použiť ako skvelý príklad pre mladých ľudí.

Amelia Windsor zo Spojeného kráľovstva

Krásna a mladá Amelia z rodu Windsorovcov sa nemá za čo hanbiť. V jej dokonalom živote by si nenašiel asi ani jeden škandál, aj keď v takom mladom veku by sa nič iné čakať nedalo, a na rozdiel od niektorých kolegýň priam miluje svetlá reflektorov a kamery. Stihla sa už objaviť aj na titulnej stránke magazínu Tatler, rada by jedného dňa naplno pracovala ako žurnalistka a k tomuto cieľu smeruje aj prostredníctvom svojho štúdia na univerzite. Mimochodom, Amelia je prapravnučka britského kráľa Juraja V., takže modrej krvi jej v žilách koluje dostatok.

Princezná Alexandra z Luxemburska

Posledná princezná zo zoznamu sa volá Alexandra, dovŕšila už vek 24 rokov a ako si pochopil už z nadpisu, je nástupníčkou trónu v Luxembursku. Ako v mnohých iných prípadoch, ani Alexandra sa naň v skutočnosti asi nikdy nedostane, pretože je v línii až piata, ale to jej vôbec nevadí. Zameriava sa radšej na svoje športové aktivity, ktorých je neúrekom a keby každý z nás napríklad aktívne hrával športy a do toho vedel ešte aj rozprávať piatimi jazykmi, bol by tento svet o čosi krajší. Alexandra si dokonca vyskúšala už aj účasť na tenisovom turnaji Wimbledon a aj keď veľmi neuspela, snaha sa cení aj v tomto prípade.

Domov
Zdieľať
Diskusia