Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2016, 12:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Braňo Mojsej a DJ Pitchus predstavujú tanečný remix na skladbu Pijeme Fernet cez internet, ktorý ovládne každý klub

HUDBA BRAŇO MOJSEJ
Uložiť Uložené

Braňo sa rozhodol vyhovieť študentom, ktorí si žiadali remix známej skladby kvôli stužkovým slávnostiam, no táto verzia má potenciál dostať sa aj ďalej.

Na Slovensku nemáme veľa hudobných talentov, ktoré fungovali v minulosti a ľudia by si na nich spomenuli aj dnes, no Braňo Mojsej je v tomto prípade nepochybne výnimkou. Aj keď nevydáva skladby ako na bežiacom páse, fanúšikovia každú jeho novinku patrične ocenia a teší sa veľkej pozornosti. Braňo si ešte stále nájde čas aj na nejaké to živé vystúpenie a najnovšie rozbehol cestovateľský projekt, v rámci ktorého bude cestovať po metropolách Európy a odhaľovať divákom zákutia a zaujímavosti. Naposledy navštívil Hlohovec a sme veľmi zvedaví, kam zavíta nabudúce.

Dnes nám však predstavuje remix na už zopár rokov starú skladbu, ktorá pôvodne vznikla len ako singel, no neskôr dostala aj vynikajúci videoklip. Ide o pieseň Pijeme fernet cez internet, pričom jej verzia s vizuálom už na youtube zaznamenala pol milióna zhliadnutí, čo je úctyhodné číslo. Remix vznikol na základe žiadostí študentov, ktorí chceli skladbu rotovať na stužkových slávnostiach a pripravil ho DJ Pitchus - DJ so snáď najlepším pseudonymom na Slovensku. Ale v tesnom závese za ním sa v rebríčku najnápaditejších umeleckých mien nachádza tvorca videa Johanes Gelleres KafčíHory. Okrem toho, že vám dnes exkluzívne predstavujeme túto novinku, sme zároveň využili príležitosť a položili Braňovi zopár základných otázok, a tak si ešte pred vypočutím môžeš prečítať o rockerových aktuálnych projektoch či plánoch do budúcna.

Braňo Mojsej a DJ Pitchus predstavujú tanečný remix na skladbu Pijeme Fernet cez internet, ktorý ovládne každý klub
Zdroj: Braňo Mojsej FB

Ahoj, Braňo. Prezraď nám, aké si mal leto a ako sa ti momentálne darí.

Leto patrilo práci aj relaxu. Keďže sa zaoberám množstvom aktivít, tak to boli rôzne koncerty na festoch či moderovanie akcií, organizovanie eventov, no aj v štúdiu som trávil mnoho času. Začal som písať ďalšiu knihu...Teraz sa venujem mojej relácii v rádiu, kde mám vlastnú talkshow na vážne aj uletené témy, chodím po školách s prevenčnou prednáškou - ako predísť závislostiam, koncertujem, nahrávam a dokončujem niektoré projekty, ktoré som musel odsunúť v lete na vedľajšiu koľaj. Točím cyklus metropoly a všetci sa pri tom dobre zabávame, lebo taký cestopis nerobí asi zatiaľ nik. Samozrejme, čomu sa najviac teším je, že úspešne dlhodobo abstinujem...

Dnes predstavuješ remix k obľúbenej veci Pijeme Fernet cez internet. Skrýva sa za pôvodnou verziou tejto skladby aj nejaký príbeh?

Nazval by som to vedľajší produkt pri výrobe toho cyklu o metropolách, ako že si natočíme zopár záberov do klipu a ono to vyšlo na jeden ťah ako celok, a tak sme to v tejto prvej verzii nechali. Sú natočené dve verzie klipu, jeden s venčením fľaše fernetu medzi psíkmi a ľudmi a táto aktuálna verzia. Keď sme točili ten Hlohovec, tak sme si odskočili pozrieť aj Trnavu a tam som v hudobnom obchode Banana Music s DJ PITCHUSOM tento klip na jeden záber aj natočil. Nakoľko mi vypisujú študenti denne o tom, že kedy už bude ten dance remix Fernetu, že je obdobie stužkových a púšťajú si len tú rockovú verziu, tak im to takto expresne exportujeme... práve teraz! Paradoxne sa na výrobe najviac narobil výrobca svetelných efektov podobne, ako to robia študenti na žúrkach na inťákoch. Stačí tlačítko na svetlo a stroboskop ide, ako sa patrí. Vytvára tú správnu atmosféru. Treba len mať dobrú kondíciu, či sa striedať pri vypínači. Možno toto prekoná 500 000 videní ako má tá rocková, lebo tu som použil tanečnú choreografiu "lajhov".

Braňo Mojsej a DJ Pitchus predstavujú tanečný remix na skladbu Pijeme Fernet cez internet, ktorý ovládne každý klub

Stal si sa sprievodcom naprieč metropolami Európy. Ktoré destinácie sa chystáš v najbližšom období navštíviť?

Myšlienka robiť to prišla od Slováka dlhodobo žijúceho v Londýne. Vyskúšali sme Hlohovec a takú reklamu ešte mesto nemalo, pretože bolo prvé a všade kam prídem sa pýtajú, prečo práve toto mesto a nie to ich. Ja odpovedám, že tak to vyšlo a hotovo, bolo to spontánne rozhodnutie troch ľudí v jednej minúte. Pokračujeme v pohode ďalej, nemáme žiadny konkrétny zoznam, ideme, ako nám napadne a čo nám ľudia netradičné povedia či napíšu. Točíme, striháme, vymýšľame a neriešime, kde skôr ísť. No vidíme sami, že takéto poňatie cestopisu ľudí zaujíma. Vo výrobe sú ďalšie veľké aj malé mestečká či obce a som rád, že na túto originálnu novinku zareagovali aj primátori či starostovia. Veľmi si vážim to, ak nás niekto niekam priamo pozve, je jedno či je prvý muž mestečka či posledný občan, je to proste človečina! Kým niečo vypustíme von, prejde to určitým procesom, ale pôjdeme aj mimo Slovenska. Dostali sme tip na Tatabanyu v Maďarsku napríklad...netlačí nás čas a kým to nemá tú správnu šťavu, prerábame to. Najlepšie veci sa robia a daria ale veľmi rýchlo, musí to mať dynamiku, pointu ...spád, šok, humor! Viac neprezradím, ale ďalšia časť bude tiež zo Slovenska!

Nielen nás, ale aj fanúšikov určite zaujíma, ako si na tom momentálne s tvorbou. Chystáš nové skladby?

Áno, odpovedám rovnako každý rok, vždy sa podarí niečo aj nahrať tak, aby sme sa na tom s producentom Romanom Slávikom zhodli, ale teraz to už vyzerá konečne na nový album a zodpovedne môžem povedať, že vyjde v horizonte dvoch, troch mesiacov... a aj nová kniha. Čo bude skôr, to neviem, možno to vyjde aj na jeden deň a... bude všetko VON!  

Ďakujeme za rozhovor Braňo, držíme ti palce vo všetkých tvojich projektoch. A teraz si už konečne vychutnajte avizovanú novinku!

"A keď si abstinent, tak si na omyle, aj tak ti namerám vysoké promile"

Späť
Zdieľať
Diskusia