Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2016, 21:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple uvoľnilo aktualizáciu iOS 10.1. Medzi softvérovými novinkami je aj očakávaný režim Portrét

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Prichádza nový aktualizačný balíček.

Po pár týždňoch od uvolnenia operačného systému iOS 10 pre širokú verejnosť prichádza rad na prvý väčší aktualizačný balíček. Sprístupneniu aktualizácie predchádzalo testovanie beta verzií a medzi hlavnými vylepšeniami nechýba ani dlhšie očakávaný režim Portrét, z ktorého budú nadšení majitelia 5,5-palcového iPhone 7 Plus. Jeho duálny fotoaparát tak vďaka nemu dokáže zachytiť záber s rozmazaným pozadím (bokeh efekt), čo mu dá profesionálnejší nádych. Čerstvo pridanému foto režimu k tomu poslúži vzájomná spolupráca dvojice prítomných objektívov sedmičky - 56 mm teleobjektívu a 28 mm širokouhlého objektívu.

Aktualizačný balíček iOS 10.1 okrem iného prináša aj opravy niekoľkých podstatných chýb. Časť z nich je určená pre aplikáciu Messages, používateľov inteligentných hodiniek Watch a nezabudlo sa ani zlepšenie Bluetooth konektivity pri príslušenstve od tretej strany. V Messages pribudla možnosť opätovne spustiť full screen efekty, pričom efekty fungujú aj počas zapnutej redukcie pohybu. Aktualizácia by mala byť dostupná počas nadchádzajúcich dní. Sprístupnenie totiž s najväčšou pravdepodobnosťou prebieha v postupných vlnách, kde sú uprednostnené veľké spotrebiteľské trhy ako USA alebo krajiny zo západnej Európy.

Späť
Zdieľať
Diskusia