Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2016, 1:12
Čas čítania 0:00
Marek R.

Dvaja tínedžeri porazili Juventus. 18-ročný Locatelli a 17-ročný Donnarumma chcú vrátiť AC Miláno späť medzi futbalovú elitu

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Fanúšikovia milánskeho AC majú konečne dôvod na úsmev.

Nemusíte byť ani fanúšikom AC Miláno, no určite zažívate smutný pohľad, keď sa pozriete na ich posledné roky. Ja ako ročník narodenia 1995 som v detstve zažíval ich absolútnu dominanciu, ich zostava spred viac ako desať rokov patrí k najsilnejším vo futbalovej histórii a mal som aj tú česť počas turnaja v Taliansku navštíviť so spoluhráčmi slávne San Siro.

Na toto obdobie však slávny klub nevie vôbec nadviazať a keď človek vidí niektoré mená v ich základnej zostave, nechápe, čo sa vlastne stalo. A keďže útlm zažíva aj mestský rival Inter, Juventus je absolútnym kráľom Serie A. To však v budúcnosti nemusí platiť, keďže práve AC má v tíme mnoho mladých talentov, ktorí majú obrovský potenciál a ten ukázali aj vo včerajšom zápase práve proti Starej dáme. Gianluigi Donnarumma by mal postupne nahradiť pre mňa najlepšieho brankára histórie Gigiho Buffona v národnom drese a keďže má chalan len 17 rokov (debutoval v 16-tich), Taliansko má na ďalších 20 rokov vyriešenú brankársku otázku. Donnarumma klasicky preukázal v zápase výborné reflexy a využíva svoju výšku tak, ako má a hlavne zákrok z posledných sekúnd zápasu zachránil domácim tri body. No a potom tu máme 18-ročného Locatelliho. Ide o chalana, ktorý len nedávno strelil svoj prvý gól za mužov AC a v rozhovore po zápase sa od dojatia rozplakal, čo určite ocenili fanúšikovia klubu, keďže majú v tíme hráčov, ktorí hrajú srdcom. Tentoraz sa opäť zapísal do streleckej listiny a navyše to bol gól víťazný.

Ani Gigi nemal šancu

Donnarumma zachraňuje v posledných sekundách tri body pre AC

Anketa:
Podarí sa konečne milánskemu AC vrátiť medzi futbalovú elitu?
Áno
Nie
Áno
71 %
354 Hlasov
Nie
29 %
148 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia