Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2016, 3:11
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Podľa tvorcov by mohlo byť pokračovanie filmu Jurassic World rovnako temné ako Empire Strikes Back

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Colin Treworrov a režisér J. A. Bayona sa vyjadrili k príbehu ďalšieho záseku v ramci jurskej ságy.

Hoci do premiéry pokračovania Trevorrowho Jurassic World je ešte ďaleko, novinky o ňom sa začínajú objavovať čoraz častejšie. Tentokrát sa k slovu dostal sám režisér  Juan Antonio Bayona (The Orphanage, The Impossible) a nešetrí superlatívami na adresu nápadov, ktoré Trevorrow ako producent do série prináša. Pre portál scified.com sa vyjadril nasledovne:

„Bude to temnejšie a strašidelnejšie ako predošlý film. Jasné, keď v ňom máte Chrisa Pratta, dočkáte sa aj zábavy. Vo všeobecnosti to však bude vážnejší a desivejší film. Je to druhý krok v rámci plánovanej trilógie a druhý krok je vždy viac vážny, podobne ako to bolo pri The Empire Strikes Back alebo The Wrath of Khan, čo sú najčastejšie príklady. Príbeh sa posunie do bodu, v ktorom ešte nikdy predtým nebol. Pre mňa je to veľké prekvapenie, pozrieme sa na nové miesta a zároveň vzdáme hold predošlým filmom. Dočkáme sa vecí, ktoré sú nové, neočakávané a naozaj šokujúce.

Podľa tvorcov by mohlo byť pokračovanie filmu Jurassic World rovnako temné ako Empire Strikes Back
Zdroj: Universal Pictures

Trevorrow objasnil aj spoločensko-kritický presah chystanej snímky pre španielsky web El Mundo:

„Dinosaury budú akousi reflexiou toho, ako zaobchádzame so zvieratami a s prírodou: vedecké experimenty, chovanie pre potešenie, vivisekcia, veľkochovy, väznenie divých zvierat v zoo atď. Ďalší film bude veľmi odlišný a vyšliape sérii nové cesty. Preto sme sa rozhodli pre Bayonu na post režiséra, aby tak celá sága rástla v rámci jeho veľmi špecifickej vízie.

Čo dodať. Do premiéry ešte ďaleko (jún 2018) a my si zatiaľ musíme vystačiť s takýmito na bližšie informácie skúpymi správami. Predstava dinosaurov na pevnine je však veľmi lákavá a snáď sa dočkáme zaujímavejších nápadov, ako bol spielbergov cirkusový T-Rex v San Diegu v Lost World. O hereckom obsadení tak isto veľa nevieme. Známe je zatiaľ, že sa opäť stretneme s Chrisom Prattom a Bryce Dallas Howard. Sledujte Filmkult a snáď sa časom spolu dozvieme viac.

Späť
Zdieľať
Diskusia