Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2016, 20:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Keanu Reeves už pracuje na John Wick 3! Čím bude odlišný druhý diel a čo sa stane s Johnovým novým psom?

FILMY A SERIÁLY JOHN WICK 3
Uložiť Uložené

Bude stáť dvojka za to? Podľa najnovších informácií by sme sa toho nemali obávať.

Všetci vieme, o čom dvojka Johna Wicka bude, zároveň o tom ale nevieme nič. Hromada akcie, automobilové naháňačky, skvelé choreografie súbojov a badass Keanu Reeves spoločne so sympatickým hereckým obsadením. Na newyorskom Comic-Cone mala snímka vlastný panel, kde sa rozkecali scenárista, režisér a herec v hlavnej úlohe, takže sme sa dozvedeli pár nových informácií. 

Dej dvojky začína len 4 dni po konci prvej časti. John Wick sa vrátil z dôchodku, ktorý si vyprosil od hlavnej komisii. Tej sa nepáči, že svoj sľub skoncovať s minulým životom nedodržal a znova zaplavil ulice krvou. John je však už úplne iným človekom, než akého ho poznali, a tak sa môžeme tešiť na viac než vyrovnané súboje. Jeho dôvody neodložiť zbrane sa v porovnaní s jednotkou z roku 2014 zmenia, odhodlanie mu však ostane. Rovnako ako ostane snímke podobný tón a atmosféra, aj keď všetkého bude jednoducho viac a malo by to aj vyzerať o triedu profesionálnejšie. Nakoniec, určite zvýšili tvorcom aj budget, ktorý naposledy činil 20 miliónov. Fakt, stálo to len 20 melónov. 

Keanu Reeves už pracuje na John Wick 3! Čím bude odlišný druhý diel a čo sa stane s Johnovým novým psom?
Zdroj: Lionsgate

Spokojní budú aj diváci, ktorí túžili dozvedieť sa viac o svete, v ktorom Wick žil pred rokmi a spoznať ďalších ľudí, ktorí pomyselne stoja nad hlavnou postavou. Zatiaľ čo Common sa musel naučiť poriadne biť a taktiež narábať so zbraňami na vysokej úrovni, Ian McShane by sa do akcie nemal pozrieť ani tentoraz, hoci by mal mať v snímke väčšiu rolu, než naposledy. A na otázku, či znova zabijú Johnovho psa sa návštevníci dočkali zaujímavej odpovede: „Počas filmu sme zabili asi 80 Talianov, no to, čo sa stane so psom, vás dostane". Trochu by sme sa ale mohli báť o dejovú výstabu a scenár celkovo. Tvorcovia s ním mali problémy a nie sú si istí, či sa prekonali. Sú si však istí v tom, že vylepšili mnoho ďalších dôležitých aspektov. 

To, že John Wick: Chapter 2 má naservírovať lepšiu porciu akcie ako prvý film, potvrdil už samotný Keanu Reeves v marci tohto roka. Prvý film vtedy prirovnal k „čiernemu pásu" a dvojku k „trojitému čiernemu pásu". Pridáva sa k nemu aj režisér Chad Stahelski, ktorý povedal v rozhovore s magazínom EW: „Dvojka bude obsahovať dvakrát toľko akcie, čo sa ukáže už v otváracej scéne s automobilovou naháňačkou, ktorú mimochodom z obrovskej časti absolvoval Reeves." Príbeh sa tentokrát ponorí hlbšie do kriminálnej siete fungujúcej v hoteloch a dokonca sa presunieme do nádherného Ríma. Po boku Keanu Reevesa sa vo filme objavia aj Laurence Fishburne (Matrix), Common (Suicide Squad), Peter Stormare (Fargo), Bridget Moynahan (I, Robot), Ruby Rose (od nástupu do Orange is the New Black dostala viacero ponúk, tešiť sa na ňu okrem John Wick 2 môžeme aj v novom Resident Evil či xXx 3) či Thomas Sadoski (The Newsroom). A len tak mimochodom, máme to aj v nadpise, no štúdio Lionsgate už požiadalo režiséra Stahelskiho o tretiu časť, na ktorej sa postupne pracuje. 

Odporúčané
Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov 29. augusta 2019, 13:39

Režíruje už spomínaný Chad Stahelski, jeden z dua, ktoré sa postaralo o jednotku, scenár si vzal znova na starosť Derek Kolstad. David Leitch si odskočil natočiť akčný thriller The Coldest City, ktorý vyzerá neuveriteľne našľapane a to nielen kvôli nabitému obsadeniu. Viac o tom ale už tu. Premiéra Jon Wick: Chapter 2 je naplánovaná na 23. februára 2017. 

Keanu Reeves už pracuje na John Wick 3! Čím bude odlišný druhý diel a čo sa stane s Johnovým novým psom?
Zdroj: Lionsgate

Domov
Zdieľať
Diskusia