Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2016, 18:08
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tom Hardy si zahrá legendárneho objaviteľa Ernesta Shackletona

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložiť Uložené

Drsný biografický príbeh výpravy na Antarktídu mieri na plátna kín.

Meno Sira Ernesta Shackletona vám možno veľa nehovorí, ide však o významného bádateľa, ktorý na prahu prvej svetovej vojny viedol tri britské expedície na Antarktídu. Tieto udalosti neobišli ani filmový svet. V roku 2002 vznikol televízny film Shackleton s Kennethom Branaghom v hlavnej úlohe. Bolo teda len otázkou času, kedy sa tento príbeh dostane aj na plátna kín. A ten čas práve nastal.

Štúdio StudioCanal pripravovaný film zafinancuje, scenára by sa mal zhostiť Peter Straughan (muzikál Frank či pozoruhodný thriller Jeden musí z kola von) a samotnú hlavnú postavu stvárni Tom Hardy. Tomu v poslednej dobe ide karta, stačí si spomenúť na všetkými chváleného Mad Maxa či oscarovú nomináciu za Revenanta. Hardy už práve v Revenantovi ukázal, že nakrúcanie v drsných podmienkach mu nerobí problém, takže jeho obsadenie je viac než logické.

Tom Hardy si zahrá legendárneho objaviteľa Ernesta Shackletona
Zdroj: 20th Century Fox

Antarktické dobrodružstvo Ernesta Shackletona je totiž poriadne drsným príbehom. Po potopení lode Endurance sa Shackleton a jeho skupina musela na pevnú zem dostať mimoriadne nebezpečným prechodom cez ľadové kryhy. Ich cesta sa počíta na úctyhodných 350 míľ. Už na prvý pohľad to skutočne pripomína Revenanta. Nie je teda vylúčené, že ak bude film kvalitný, Hardy bude znova siahať po cenách. Samotný námet oscarový potenciál nepochybne má.

Domov
Zdieľať
Diskusia