Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2016, 0:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vizuálne orgie v podobe surového traileru vikinských brutálnych súbojov z pohľadu ruských filmárov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Takmer 5-minútový trailer plný vášne, drsných a krvavých vikinských stretov a úžasných, okulahodiacich záberov.

Len ťažko sa pozastavovať nad tým, že také krásne zábery vytvorili Rusi. To, že neprichádzajú s blockbustermi ala Hollywood neznamená, že ich filmári nie sú talentovaní. Ba naopak. Mohli by sme zabrúsiť do minulosti a venovať sa mnohým ruským filmovým vizionárom, pre viacerých by však Rusko bolo stále len tou krajinou s množstvom vodky a Putinovými meme. Aj napriek tomu, že ich talent je nespochybniteľný, pôsobí trailer pre film Andreja Kravčuka Viking až príliš nádherne. Nádherná kompozícia záberov, využitie prostredia a explicitné zábery brutálnych vikinských stretov. To veru v redakcii môžeme. A hoci sa to fanúšikom seriálových Vikingov páčiť nebude, tí ruskí vyzerajú omnoho dravšie a veľkolepejšie. Koniec koncov, ide predsa len o celovečerák. 
 
Dej hovorí o synoch Svjatoslava I., vládcu Kyjevskej Rusi. Po jeho smrti vedú jeho synovia Yaropolk a Oleg boj o územie. Víťazne z neho nakoniec vzíde prvý menovaný. Yaropolkovi to však nestačí a tak sa zradne rozhodne dobyť aj Novgorod, kde sídli ich nevlastný brat Vladimír. Ten je následne nútený uchýliť sa do Švédska, kde narazí na starého vojnového veterána. Ten ho presvedčí o tom, aby spolu s Vikingami dobyl svoju starú vlasť a vládol v nej spoločne s nimi. Predstavia sa herci, ako napríklad: Anton Adasinsky, Alexandra Bortič, Paweł Deląg, John DeSantis, Vladimir Jepifancev,Světlana Chodčenkova či Alexandr Lobanov. Ak sú vám tie mená známe, bod pre vás. Ruská premiéra je naplánovaná na 22. december, k nám sa však Viking asi nedostane. Zaujal vás trailer?

Späť
Zdieľať
Diskusia