Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2016, 10:59
Čas čítania 0:00
Marek R.

Marián Hossa strelil už neuveriteľný 500. gól v NHL a potvrdil, že je hrajúcou legendou hokeja

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Obrovské bremeno konečne spadlo a 500. gól je na svete!

Marián Hossa patrí do perfektnej generácie slovenských hokejistov a keďže náš hokej ide dolu vodou, treba si vychutnávať majstrovstvá Hossu, Cháru či Gáboríka, kým ešte pôsobia v NHL. Majo Hossa má za sebou naozaj obdivuhodnú kariéru v zámorskej lige, najskôr bol draftovaný Ottawou Senators v prvom kole z 12. miesta, kde strávil 7 sezón, no a následne jeho kroky smerovali do Atlanty, Pittsburghu či Detroitu. Ako si iste pamätáte, Stanley Cup sa mu naozaj snažil vyhýbať, až prišiel slovenský krídelník do Chicaga, kde pomohol v dobe platových stropov k vytvoreniu dynastie a k zisku až troch Stanley Cupov. Z tohto pohľadu je tak Majo Hossa rešpektovaný hráč, no tam sa jeho kvalita nekončí.

Marián Hossa je totiž na tom výborne aj z pohľadu individuálnych štatistík a dá sa očakávať, že po ukončení kariéry sa niekedy dostane aj do Hokejovej siene slávy. Päťkrát si zahral zápas hviezd NHL, 8. decembra 2011 sa stal 85. hráčom, ktorý strelil 400 gólov v NHL, no a dnes túto métu posunul už na neuveriteľných 500 gólov, čo sa pred ním podarilo len 43 hráčom. Stalo sa tak proti Philadelphii a konečne sa tak zbavil tohto bremena a môže oslavovať.  Z aktívnych hráčov sú okrem neho v klube päťstovkárov iba Jaromír Jágr, Jarome Iginla a Alexander Ovečkin. Hossa je po Stanovi Mikitovi (541) a Petrovi Bondrovi (503) tretím Slovákom, ktorý dosiahol túto métu. Potreboval na ňu 1240 duelov, v priemere tak strelil v základnej časti 0,4 gólu na zápas. Okrem toho má, samozrejme, na konte aj cez tisícku kanadských bodov, konkrétne 1093 a je tak hrajúcou legendou tohto športu.

Je to tam, Majo Hossa strieľa už svoj 500. gól v NHL

Aby sme si tých 500 gólov trošku rozobrali, 188 ich strelil v drese Ottawy, 108 v drese Atlanty, trikrát sa presadil za tučniakov, 40-krát za Detroit a 161 gólov strelil v Chicagu. Až v troch tímoch tak skóroval viac ako stokrát, čo len potvrdzuje, že Majova prítomnosť bola takmer všade cítiť. Nám nezostáva nič iné len zagratulovať Majovi k tomuto významnému úspechu a, samozrejme, prajeme ďalšie góly, asistencie a Stanley Cupy.

Hneď po vyhlásení, že sa jedná o jeho 500. gól, sa Majo vybral späť na ľad a poďakoval fanúšikov za ich dôveru, zatiaľ čo oni mu tlieskali v stoji. „Ak mám povedať pravdu, je to jednoducho skvelý pocit. Musím sa poďakovať fanúšikom za úžasnú reakciu. Som rád, že môžem byť súčasťou takej významnej spoločnosti a ďakujem všetkým spoluhráčom, s ktorými som počas kariéry hral."

Anisimov: "Bol to vzrušujúci moment. Keď puk prekĺzol za čiaru, bol som taký šťastný, že som kričal ako malé dieťa. Marián strelil 500 gólov, je to pre neho veľkolepý míľnik. Som za neho šťastný."

Domov
Zdieľať
Diskusia