Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2016, 15:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rockstar Games ohlasuje nástupcu GTA V, westernovú surovú akciu Red Dead Redemption 2!

TECH
Uložiť Uložené

Najnovšia hra od Rockstaru je konečne odhalená. Kedy sa jej dočkáme?

Čakali sme na to dlhé roky. Od vydania Read Dead Redemption ubehlo už príliš mnoho času na to, aby sme sa už netrpezlivo pýtali, kedy sa dočkáme ďalšieho westernového dielu. Po viac než šiestich rokoch tak konečne môžeme jasať. Náznakov bolo v uplynulých rokoch mnoho, no istí sme si boli až od včerajšieho dňa. V nedeľu a v pondelok presne o 15:00 dalo R* internetu hneď dva náznaky toho, čo nás čaká a neminie. Najprv si po dlhých rokoch zmenili farbu loga na všetkých sociálnych sieťach na červeno a včera k tomu pridali aj podarený artwork. Jeden jediný obrázok od R* spraví viac, ako celková mediálna kampaň nového Call of Duty. Aj to ukazuje silu bratov Houserovcov. 

A keďže dnes už nikomu na internete nič neujde, pár ľudí si všimlo aj zaregistrovanie domény Red Dead Online pod hlavičkou Take-Two. Ak niekto pochyboval doteraz, už si bol istý, že nás čaká ďalší skvelý westernový príbeh. Otázkou bolo, či sa vývojári zamerajú viac na singleplayer alebo multiplayer. Nakoniec, GTA Online R* generuje miliónové zisky aj tri roky po vydaní a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to v najbližšom období malo zmeniť. 

Rockstar Games ohlasuje nástupcu GTA V, westernovú surovú akciu Red Dead Redemption 2!
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Dnes, presne o 15:00 nášho času spoločnosť odhalila vydanie Red Dead Redemption 2 na jeseň 2017. Čo však pri tejto sérii znova naštve celú hráčsku obec, je fakt, že ohlásené boli len konzolové platformy PS4 a Xbox One, respektíve Scorpio. Je možné, že PC hráči si neužijú ani druhý diel Redemption, pričom aj 6 rokov po release jednotky žobronia o PC port. Niet sa čomu diviť, ide o jednu z najlepších hier vôbec. Veľa informácií o hre zatiaľ nemáme, no potvrdený bol ako singleplayer, tak i multiplayer, ktorý má byť zase raz niečím revolučným. Očakávania sú vysoké, či už ide o grafické spracovanie, detailnosť sveta, príbeh, postavy a samotný gameplay. Rockstar ešte nesklamalo, verme teda, že sa tak nestane ani tentoraz. Ako toto rozhodnutie vnímate vy? A nezabúdajte, ono to vychádza už o ROK! Ak sa teda nedočkáme odkladu na máj 2018, čo je viac než možné. 

Rockstar Games ohlasuje nástupcu GTA V, westernovú surovú akciu Red Dead Redemption 2!
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Mnohí iste viete, že minulý rok štúdio Rockstar po dlhšej "nútenej" dovolenke opustil game designer a jeden z troch hlavných ľudí v štúdiu, Leslie Benzies. Benzies stál za úspechom GTA V a posledných hier od renomovaného štúdia, pričom údajne zachraňoval aj samotné Red Dead Redemption, s ktorým si bratia Houserovci nevedeli dať rady. Ťažko by sme odchod Benziesa k niečomu prirovnali, no skúste si predstaviť Nolanove filmy bez scenára od jeho brata alebo pôvodnú trilógiu Gears of War bez Cliffyho. Môžeme len dúfať, že Houserovci si poradia aj bez neho a že odchod ich človeka numero uno nebude mať pre ich budúce projekty príliš negatívny dopad. Dovtedy sa len môžeme kochať tým, čo nám predstavia. Otázkou už len zostáva, či budú titul propagovať sporadicky, ako to bolo v prípade GTA V, alebo do Red Dead nalejú omnoho viac miliónov. V každom prípade, informovať vás budeme aj naďalej. 


PS: Prvý trailer hľadajte na našich stránkach už vo štvrtok. 

Anketa:
Akú hru ste od Rockstar Games chceli vidieť ohlásenú?
Red Dead - som spokojný
GTA VI
Bully 2
Oživenie Agenta
Celkom novú IP
Max Payne 4
Red Dead - som spokojný
30 %
503 Hlasov
GTA VI
48 %
796 Hlasov
Bully 2
5 %
84 Hlasov
Oživenie Agenta
2 %
26 Hlasov
Celkom novú IP
4 %
73 Hlasov
Max Payne 4
11 %
191 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia