Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2016, 18:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Októbrová nádielka očakávaných filmov vyláka do kín všetkých milovníkov filmov a zábavy celkovo

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V októbri premiéruje množstvo filmov z rôznych žánrov. Vyberiete si?

Mesiac sa s mesiacom stretol, jeseň vystriedala leto, čo znamená, že blockbusterom v kinách odzvonilo a pôjde sa na vážnejšiu nôtu. Nemusíte sa však báť, že by ste si nemali z čoho vybrať. V sálach sa premietne mnoho žánrov s množstvom obľúbených hercov režírovaných schopnými režisérmi. 

1. Kubo a kúzelný meč - 6. 10. 
Skvelé trailery, recenzie chváliace snímku do nebies a krásna stop-motion animácie. Ani to nepomohlo originálnemu príbehu od Laika Entertainment, aby prerazil a aspoň na seba zarobil. My budeme radi, keď tých pár euro investujete. Myslíme, že nebudete ľutovať. Hlavným hrdinom príbehu je dobrosrdečný Kubo, ktorý žije v malej dedinke, kde sa oddane stará o svoju matku. Toto kľudné nažívanie však preruší blížiaca sa hrozba v podobe invázie zlých duchov a síl. Ak chce Kubo zachrániť svet, musí sa vydať na odvážnu a strastiplnú cestu s cieľom nájsť magické brnenie svojho padlého otca, bájneho samuraja. Svoj režijný debut si odbije prezident a zároveň držiteľ Annie Award za animáciu, Travis Knight, o scenár sa postarali Marc Haimes a Chris Butler (ParaNorman - oscarová nominácia za najlepší animovaný film) a čo sa týka hercov, ktorí prepožičajú svoje hlasy, máme sa skutočne na čo tešiť. Bude to napríklad Matthew McConaugheyRooney Mara,Charlize TheronRalph Fiennes či Art Parkinson.

2. Dievča vo vlaku/The Girl on the Train - 6. 10. 
Emily Blunt máme celkom radi, na adaptáciu skvelého príbehu Dievča vo vlaku sme sa veľmi tešili, no prvý trailer nás veľmi nepresvedčil a inak na tom nebol ani ten s poradovým číslom dva. Príbeh hovorí o rozvedenej alkoholičke Rachel, ktorá pri každodennej ceste vlakom vídava mladý dokonalý pár. Jedného dňa však uvidí niečo hrozné a práve to ju dostane do pavučiny lží a tajomností. To je všetko, čo potrebujete vedieť. Režíruje Tate Taylor (The Help), zatiaľ čo scenár mu napísala Erin Cressida Wilson (Secretary) a produkciu zastreší Marc Platt (Drive, Bridge of Spies), Jared Leboff (Scott Pilgrim vs. the World) a Celia D. Costas (Closer). Hrajú Emily Blunt (Sicario), Rebecca Ferguson (M:I - Rogue Nation), Edgar Ramirez (Point Break), Justin Theroux (American Psycho) či Luke Evans (trilógia The Hobbit). Snáď nám Emily a spol. napriavia chuť v kinách. 

3. Zilionári/Masterminds - 13. 10. 

Režisér Božieho zápasníka či Napoleon Dynamit natočil šialenú komédiu so Zachom Galifianakisom, Owenom Wilsonom a Kristen Wiig. Ak máte radi humor Galifianakisa a jeho snímky, pravdepodobne sa vám bude páčiť aj komédia Zilionári. Stopáž navyše činí len niečo cez hodinu a pol, takže by to mohlo ubehnúť skutočne rýchlo a v zábavnom tempe. David Ghantt (Galifianakis) je obyčajný priemerný policajný strážnik, ktorý má na starosti prepravu peňazí v takom tom typickom obrnenom aute. Zábleskom na zmenu v jeho stereotypnom živote sa stáva koketná kolegyňa Kelly Campbell (Wiig). Spolu s vytretými neúspešnými kriminálnikmi, ktorým šéfuje Steve Chambers (Wilson), zorganizujú prepad so zúfalým plánom, ktorý však naozaj klapne. David tak spolu so svojimi kumpánmi ukoristí 17 miliónov dolárov z vlastného auta. Problém však je, že prachy majú Chambersovi muži, ktorí ich začnú utrácať na úplné kraviny, že na mieste ostali dôkazy, ktoré vedú k Davidovi a že ho ešte chce odkrágľovať nejaký nájomný lovec ľudí s menom Mike McKinney (Jason Sudeikis). Takže dosť chaotická zápletka.

4. Toto je náš svet/Captain Fantastic - 13. 10.
Viggo Mortensen zobral svoju manželku do hôr, kde splodili hneď niekoľko detí a rozhodli sa tam prežiť svoj život. Keď však manželka umrie a otec je na svoje deti sám, nastanú veľké problémy. Trailery vyzerali úchvatne, snímka na festivaloch zabodovala a recenzie sú pozitívne. Ostáva len čakať, nakoľko sa to podarí.


5. Inferno - 13. 10.

Len nedávno bolo oznámené, že Dan Brown prinesie na pulty kníhkupectiev najnovší príbeh profesora Langdona už v roku 2017. Rok predtým, a teda už o dva týždne, uvidíme v kinách tretí film podľa jeho príbehov, v ktorom si hlavnú rolu zopakuje brilantný Tom Hanks. Sekundovať mu bude Felicity Jones či Omar Sy. Režíruje znova Ron Howard (Anjeli a démoni, Da Vinciho kód). Do tretice mu to snáď vyjde na jednotku. Podľa trailerov sa je rozhodne na čo tešiť a my veríme, že okrem hereckého a režijného talentu sa dočkáme aj kvalitného scenára a akčnej vložky. Viac o deji zistíte tu.



6. Operácia Anthropoid - 13. 10. 

Najočakávanejší česko-slovenský film si už svoju premiéru odbil na mnohých festivaloch, pričom sme na jednom z nich boli aj my a priniesli sme vám odtiaľ recenziu. Rozhodne to nie je adept na titul roka, no naše pomery oplýva slušnou kvalitou, hrajú v ňom známe hollywoodske ksichty, ktoré zdieľajú scény s českými hercami a dej hovorí o dôležitých udalostiach našej histórie. Inými slovami, viac než vhodný kúsok na príjemný kino večer. Viac informácií nájdete tu. 



7. Jack Reacher: Nevracaj sa - 20. 10. 

Tom Cruise je stále veľkou hollywoodskou hviezdou, ktorá berie ponuky len za veľké peniaze. Po skvelom, poslednom Mission: Impossible a vydarenom Jackovi Reacherovi sa predstaví v mnohých ambicióznych projektoch, no najskôr sa vráti čoby Jack Reacher. Čo sa samotného príbehu týka, veľa o ňom zatiaľ nevieme. Niečo však predsa. Kroky hlavného hrdinu (Tom Cruise) by mali smerovať do severovýchodnej Virgínie, kde sa má stretnúť s novým veliacim dôstojníkom, Susan Turner (Cobie Smulders - Maria Hill v MCU). Tá je ale, ako sa dozvedáme z priloženej ukážky, zatknutá pre podozrenie zo špionáže. A keďže Reacher je v zápätí obvinený z vraždy starej šestnásť rokov, neostáva mu nič iné, než utiecť pred zákonom, zahájiť vlastné vyšetrovanie a očistiť nielen svoje, ale aj Turnerovej meno. Režíruje Edward Zwick (Blood Diamond, The Last Samurai), ktorému so scenárom pomáhal aj Richard Wenk (The Equalizer) spolu s Marshallom Herskovitzom (The Last Samurai) a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví aj Danika YaroshAustin HebertPatrick HeusingerAldis HodgeRobert Knepper či Holt McCallany



8. Bezva ženská na krku - 20. 10. 

Celkom sľubne vyzerajúca česká komédia, ktorá nevyzerá trápne a brakovo? No hurá! Nič proti českej kinematografii, naši západní susedia aspoň nejaké komédie točia, no všetci dobre vieme, ako to väčšinou dopadá. Bezva ženská na krku však vyzerá veľmi energicky, sem-tam sa pri traileri pousmejete, no a dejom nás sprevádzajú skvelí herci, na ktorých sa dobre pozerá. Viac už však v traileri. 


9. Účtovník/The Accountant - 27. 10.
Ben Affleck sa nás znova pokúsi presvedčiť, že je skvelým hercom. A niektorí mu to aj zožerieme, keďže v The Accountant bude hrať drsného, nesmierne inteligentného zabijaka, ktorý sa nevie usmievať. Tieto roly mu idú najlepšie, takže sa dá očakávať, že pod Gavinom O’Connorom zo seba dostal maximum. Christian pracuje pre zločinecké organizácie a upravuje im účtovné knižky, pomaly si na neho ale začína svietiť oddelenie pre takéto nelegálne prípady. Slučka sa začína uťahovať viac a viac a počet tiel narastá. Musíme povedať, že sme milo prekvapení a taktiež oveľa viac natešení. Okrem Afflecka a Kendrick uvidíme J. K. Simmonsa, Jona Bernthala (žeby sme sa dočkali súboja Punishera s Batmanom?), Jean Smart, Cynthia Addai-Robinson, Jeffrey Tambor a ďalších. Režíruje už spomínaný Gavin O’Connor (Warrior, Miracle, Pride and Glory) podľa scenáru od Billa Dubuque-o (The Judge). Vďaka silnému násiliu a nadávkam dostal The Accountant rating R. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


Okrem toho sa môžeme tešiť na česko-slovenký film Pírko, ktorý sme vám predstavili len pred pár hodinami, takže ak sa o ňom chcete dozvedieť viac, klikajte sem. Na svoje si prídu aj fanúšikovia rodinných drám, a to vďaka Deviatim životom pána Fúzika. V snímke sa po autonehode prevtelí do kocúra postava Kevina Spaceyho. Má týždeň na to, aby dokázal, že svoju rodinu skutočne miluje a nie je taký sebec, inak navždy ostane kocúrom. Premiérovať budú aj thrillery Deviaty život Louisa Draxa a Zväčšenina. V neposlednom rade tu máme skvelo hodnotený Road Movie American Honey s Shia LaBeoufom, ktorý sa predstavil podarenými trailermi a rozhodne si pýta našu pozornosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia