Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 16:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chceš zrýchliť tvoj iPhone? Nemusíš ho reštartovať, stačí iba zrealizovať tento šikovný trik

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Užitočný tip pre každého majiteľa iOS smartfónu.

Aj keď smartfóny s logom nahryznutého jabĺčka patria medzi to najlepšie, čo na trhu nájdeme, nie vždy fungujú podľa našich predstáv. Občas môžeme totiž spozorovať neplynulé reakcie operačného systému alebo v horšom prípade padanie nainštalovaných aplikácií, čo sa potom odrazí na potrebe vypnúť a následne zapnúť mobilné zariadenie. A to môže byť pri starších modeloch celkom dlhou záležitosťou. Našťastie, existuje spôsob, ako sa jej môžeme veľmi efektívne vyhnúť.

Ak spozorujete, že váš iPhone nefunguje tak, akoby mal a nemáte čas na manuálny reštart, skúste pár sekúnd podržať hlavný Power button a keď sa zobrazí ponuka na vypnutie, opäť pár sekúnd podržte Home button pod displejom. Po chvíľke obrazovka s ponukou zmizne a vy sa ocitnete na ploche s ikonkami aplikácií, odkiaľ môžete veselo pokračovať v používaní. Podstatné je ale to, že operačná pamäť prešla kompletným vyčistením, takže dočasné uložené dáta zo spustených aplikácií, ktoré zaplnili dostupnú kapacitu RAMky, po realizácii tohto šikovného triku jednoducho zmiznú a s nimi aj pomalé reakcie operačného systému iOS.

Späť
Zdieľať
Diskusia