Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 15:30
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Je pre teba iPhone 7 pridrahý? Kontroverzný čínsky výrobca predáva kópiu s Androidom za smiešnych 130 eur

TECH ČÍNA
Uložiť Uložené

A má aj 3.5 mm jack!

Pamätáte si ešte na iPhone 6s a jeho dôveryhodne vyzerajúce klony za neporovnateľne nižšie sumy? Spoločnosť Goophone nenecháva absolútne nič na náhodu a takmer okamžite po predstavení nových sedmičiek prišla aj ona s pokračovaním, ktoré by ste v prípade, že by mu nechýbalo nahryznuté jabĺčko zrejme po prvom pohľade od originálnu asi ani nerozoznali. Android smartfón Goophone i7 vrátane jeho väčšej verzie i7 Plus totiž ponúka do detailu rovnaké vizuálne spracovanie kovovej konštrukcie a na výber je dokonca z piatich povedomých farebných prevedení - ružovej, zlatej, striebornej, matnej čiernej či lesklej čiernej. To, čo nemajú spoločné, sú technické špecifikácie, operačný systém a cenovka, ktorá sa pri 4.7-palcovej verzii pohybuje okolo 130 a pri 5.5-palcovej zase na približne 160 eurách.

Goophone i7

Model Goophone i7 poháňa ázijský čipset s 8-jadrovým procesorom a rozlíšenie displeja dosahuje toľko isto pixelov ako v prípade iPhone 7. Operačná pamäť RAM má však o jeden gigabajt menšiu kapacitu, úložisko iba 32 GB, napevno integrovaná batéria rovnako veľkú kapacitu (1960 mAh) a fotoaparáty zvládnu vyhotoviť 12 či 5 megapixelové zábery. A pokiaľ niekomu prekáža, že Apple odstránilo 3.5 milimetrový port na pripájanie audio príslušenstva, tak v tomto prípade sklamaný určite nezostane. Prítomný Android je vo verzii 6.0 Marshmallow, pričom ho výrobca vybavil grafickou nadstavbou, ktorá nesie podobu s používateľským prostredím Apple systému iOS 10.

Je pre teba iPhone 7 pridrahý? Kontroverzný čínsky výrobca predáva kópiu s Androidom za smiešnych 130 eur

Goophone i7 Plus

Na konštrukcii väčšieho Goophone i7 Plus síce vidíme až dva objektívy, no z dostupných informácií vyplýva, že v skutočnosti ide len o jeden fotoaparát s rozlíšením 12 MPx. Zobrazovací panel je vraj Retina vo Full HD, čo samozrejme netreba brať vôbec vážne. Za aspoň trošku dôveryhodné tu môžeme považovať maximálne tak rozlíšenie. A ani tomu by som osobne príliš neveril. Operačná pamäť aj úložisko zostáva bez zmien. Kapacita batérie oproti menšej verzii porástla na 2910 mAh a na nabíjanie podľa slov spoločnosti Goophone slúži Lightning port, ktorý obohatil o rýchly štandard USB 3.0.

Je pre teba iPhone 7 pridrahý? Kontroverzný čínsky výrobca predáva kópiu s Androidom za smiešnych 130 eur
Späť
Zdieľať
Diskusia